Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновники з Южного замовляють план розвитку територій за 15,5 мільйона

Управління архітектури та містобудування Южненської міської ради опублікувало тендер на розробку комплексного плану просторового розвитку території Южненської міської територіальної громади. Потенційні учасники скаржаться на дискримінаційні умови, а дехто навіть звернувся до Держаудитслужби з вимогою «зупинити цей кримінал». 

Тендер з’явився на порталі державних закупівель Prozorro 6 вересня. Цього ж дня один з потенційних учасників запитав у замовника, навіщо вимагають договір, який підтверджує досвід проведення робіт з інвентаризації земель. 

«Під час розроблення комплексного плану просторового розвитку території технічна документація з інвентаризації земель НЕ ВИКОНУЄТЬСЯ, а надається у якості вихідних даних, що і зазначено у Технічному завданні», — зауважив потенційний учасник тендеру. 

Чиновники відповіли, що комплексний план просторового розвитку є одночасно документацією із землеустрою відповідно до ст. 45-1 Закону України «Про землеустрій», землевпорядна частина якого розробляється у порядку тотожному проведенню інвентаризації земель. Крім того, технічним завдання передбачено формування земельних ділянок комунальної власності територіальної громади, на території якої вони розташовані.   

Вже 7 вересня до замовника знову звернулися потенційні учасники, запитавши, навіщо вимагається 15 штатних працівників відповідно кваліфікації. Фірми, що надають такі послуги, за нормами законодавства зобов’язані мати в штаті за основним місцем роботи 1 сертифікованого архітектора, 1 сертифікованого інженера-землевпорядника і 1 сертифікованого геодезиста. Необхідну кількість фахівців підрядники мають право долучати за договорами цивільно-правового характеру. 

Чиновники відповіли, що не вбачають у своїх вимогах ніякої дискримінації. Вимога мати велику кількість працівників в штаті зумовлена, нібито, не бажанням «протягти» потрібного підрядника, а бажанням отримати послуги високої якості. 

Також 7 вересня опубліковане звернення до Держаудитслужби. Наталя Подосіннікова поскаржилася на: 

  • порушення порядку визначення предмета закупівлі;
  • порушення законодавства в частині неправомірного обрання та застосування процедури закупівлі;
  • інші порушення законодавства у сфері закупівель.

«Вимагаю зупинити цей кримінал під час війни. Кошти повинні йти на обороноздатність країни. Це гроші платників податків, зокрема мої. Вимагаю зупинити процедуру та перенаправити на військові цілі, закупівлю засобів захисту, медичних засобів для потреб ЗСУ. Витрата недоцільна, нелогічна, некритична, нераціональна, неліквідна, та антидержавницька і протиукраїнська. Неприпустимі витрати під час війни», — написала скаржниця. 

Читайте також: Суд, а не ЗСУ: Попри численні мітинги Одеська мерія уклала угоду про ремонт суду за 106 мільйонів

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

4 коментарі

  1. […] Чиновники з Южного замовляють план розвитку територій…Автор: Олена КравченкоУправління архітектури та містобудування Южненської міської ради опублікувало тендер на розробку комплексного плану просторового розвитку території Южненської міської територіальної громади. Потенційні учасники скаржаться на дискримінаційні … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір