Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Олег Кіпер звільнив головлікаря Одеського онкодиспансеру через сумнівний тендер

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер звільнив головного лікаря Одеського регіонального клінічного протипухлинного центра Одеської обласної ради. Причина цьому – сумнівний, на думку очільника ОВА, тендер на придбання томографа.

Як повідомляє «Інтент», про це голова ОВА розповів під час зустрічі з журналістами з приводу перебування протягом 100 днів на посаді. 

Про онкодиспансер журналісти робили розслідування ще влітку. В матеріалі йшлося про закупівлю керівництвом онкоцентру власного томографа. Цьому передували скандали щодо КТ-досліджень, які пацієнти онкоцентру другий рік поспіль проходили в «Інтосані», де, за даними слідства, були завищені як ціни, так і кількість досліджень. 

Але придбання томографа не покращило ситуацію в онкодиспансері. Останній підписав договір майже на 23 мільйони гривень з компанією «Алконт-Сервіс». Тендер, попри наявність інших охочих взяти в ньому участь, провели шляхом відкритих торгів з особливостями лише з одним учасником. 

Після розслідування журналістів тендер на закупівлю томографа скасували. Але наслідки цієї закупівлі вилились у звільнення голови онкодиспансеру. 8 вересня медзаклад очолив тимчасовий директор, якому Олег Кіпер доручив розібратись у ситуації, що склалась. 

Раніше «Антикорупційний вимір» писав, що в одеському онкодиспансері правоохоронці виявили розкрадання коштів.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір