Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Миколаєві судитимуть директора ТОВ «Окна-сити» за привласнення 200 тисяч

Миколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора однієї з приватних компаній, яка проводила реконструкцію стадіону в селі Ольшанське на Миколаївщині. Директора обвинувачують у привласненні понад 200 тисяч бюджетних гривень. Він не хоче виходити на волю до суду під заставу і вимагає відправки до СІЗО. 

Про це повідомляє пресслужба відомства.

За версією слідства, директор фірми, яка проводила роботи на замовлення Ольшанської селищної ради за бюджетний кошт, вніс неправдиві відомості щодо об’єму та вартості робіт. Це призвело до збитків на суму понад 200 тис. грн.

Як з’ясував «Антикорупційний вимір», мова про директора ТОВ «Окна-сити» Костянтина Копусова. Він є не тільки директором компанії, а і входить до складу її засновників, володіючи часткою в розмірі 25%.

Так, Ольшанська селищна рада в лютому 2020 року оголосила торги на проведення реконструкції спортивного комплексу з очікуваною вартістю 6,7 млн грн. Торги викликали ажіотаж, на них подались аж вісім компаній. У результаті угоду уклали із ТОВ «Окна-сити», яке запропонувало провести роботи за 6,3 млн грн.

Однак уже в жовтні 2020-го замовник докинув підряднику ще приблизно 330 тис. бюджетних гривень на реконструкцію спорткомплексу, уклавши ще один договір.   

При цьому у 2018 і 2019 році Ольшанська селищна рада вже замовляла реконструкцію спортивного комплексу в населеному пункті. Тоді замовник уклав дві угоди на 5,9 млн грн і 1,3 млн відповідно. 

Роботи тоді виконувала компанія «Вестбуд плюс». До речі, її Антимонопольний комітет у 2021 році притягнув до відповідальності за «вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів».

Щодо ТОВ «Окна-сити». Компанію зареєстрували у 2011 році в Миколаєві. Її статутний капітал складає 413,5 тис. грн. Фірма регулярно отримує бюджетні підряди, вже уклавши угод на загальну суму 34,6 млн грн.

Наразі директору і співзасновнику ТОВки Костянтину Копусову, якому за привласнення бюджетних коштів загрожує до восьми років позбавлення волі, Миколаївський районний суд визначив запобіжний захід. А саме внесення застави в розмірі трохи понад 214 тис. грн. Копусов намагався оскаржити це рішення в Апеляційному суді, змінивши заставу на тримання під вартою в СІЗО. Але судді йому відмовили.  

Читайте також:  Чиновники з Южного замовляють план розвитку територій за 15,5 мільйона

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Один коментар

  1. […] У Миколаєві судитимуть директора ТОВ «Окна-сити» за пр…Автор: Олена ЧернишоваМиколаївська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо директора однієї з приватних компаній, яка проводила реконструкцію стадіону в селі Ольшанське на Миколаївщині. Директора обвинувачують … Read more […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір