Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині лікарня замовила протиблискавковий захист набагато дорожче, ніж планувалося

Центральна міська лікарня Гайворона Кіровоградської області 11 вересня уклала з ТОВ «Охоронно-пожежний захист» угоду щодо встановлення системи протиблискавкового захисту на 507,3 тис. грн. Міська влада планувала виділити на це лише 160 тисяч.

Про купівлю захисного обладнання йдеться в системі Prozorro.

Згідно з угодою, фірма має змонтувати захисну систему в лікарні до кінця року.

У 2017 році представники ДСНС під час перевірки виявили у лікарні протипожежні порушення та звернулися до суду з проханням зобов’язати медзаклад їх усунути. У 2020 році Кіровоградський окружний суд задовольнив позов ДСНС до лікарні. І хоч медики переконували, що більшість порушень вже виправили, суд ухвалив закрити її до ліквідації всіх зазначених рятувальниками проблем.

У грудні 2022 року ДСНС добилося, аби виконавча служба виконала рішення суду і забезпечила закриття медзакладу. Відтак міська влада Гайворона на комісії з питань техногенної безпеки розпорядилася чимшвидше виділити бюджетні кошти на протиблискавковий захист. В акті від 1 березня 2023 року йдеться, що на ці роботи треба 160 тис. грн.

Втім, у договорі, який уклали з ТОВ «Охоронно-пожежний захист» вже вказана сума 507,3 тис грн.Це підприємство зареєстроване у Кропивницькому у 2017 році, засновницею вказана Ганна Вікторівна Дуб, йдеться в аналітичній системі Youcontrol. За час участі в публічних закупівлях фірма встигла підписати угод на 11 млн грн.В системі є згадка, що телефон цього підприємства +380504880339 кілька років тому числився спільним з ТОВ «АПС-Кіровоград».

Як писали «Наші гроші», це фірма, що надає охоронні й протипожежні послуги, а серед її засновників – колишні ДСНСівці і донедавна був нинішній очільник Кіровоградської облради Юрій Дрозд.

Читайте також: Чиновники з Южного замовляють план розвитку територій за 15,5 мільйона

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій Кропивницький вимірБільше публікацій Кропивницький вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір