Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

До одеського суду викликають підозрювану у держзраді організаторку псевдореферендуму в Херсоні

Інну Поляренко, яка організовувала невизнаний референдум росіян в окупованому Херсоні у 2022 році, викликають до Одеського суду, куди вона систематично не з’являється.

Підозру у державній зраді Поляренко оголосили у червні 2022 року: на той момент вона вже активно працювала у самопроголошеній окупаційній «ВЦА Херсонської області».

«Перебуваючи на тимчасово окупованій території Херсона, вона добровільно обійняла посаду в незаконно створеному органі влади та була проголошена головою обласної комісії з проведення так званого «референдуму» на окупованій території Херсонської області», – зазначили у підозрі.

Інна Поляренко — учасниця кількох виборчих процесів на Херсонщині ще до окупації. Зокрема у жовтні 2021-го вона очолювала окружну виборчу комісію на позачергових виборах до Верховної ради України на 184-му окрузі. Тоді відбулась негласна «рокировка»: свою кандидатуру зняв з виборів кандидат від «Нам тут жити!» Геннадій Лагута (попередньо він мав найбільшу підтримку електорату через бренд партії, яку очолював Ігор Колихаєв) – і нардепом став тодішній Голова Херсонської ОДА Сергій Козир. Після перемоги Козиря на виборах Лагута очолив Херсонську ОДА, а після вторгнення росіян зник з Херсонщини на 52 дні, не комунікуючи з мешканцями області та підлеглими.

У 2020-му році Поляренко так само працювала на виборах – місцевих. 
Донька Поляренко – Олеся Кобзєва – працювала секретарем в іншого колаборанта — Ігоря Семенчева-молодшого. Цивільним чоловіком Кобзєвої був Дмитро Савлученко – помічник-консультант депутатки Херсонської міської ради від «Блоку Володимира Сальдо» Ольга Співакіної та окупаційний «начальник управління сім’ї, молоді та спорту ВЦА Херсонської області». Савлученка смертельно підірвали в авто 24 червня 2022 року. Йому також встигли оголосити підозру у скоєнні державної зради.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір