Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Люстрованого митника з Херсону, повернутого на посаду судом, звинувачують у державній зраді

Підозрюваного у скоєнні державної зради херсонського ексчиновника Віталія Булюка викликають до суду. Повістку оприлюднили на сайті Офісу Генпрокурора України. До окупації і державної зради Віталій Булюк встиг побути депутатом і працював на митниці. Його люстрували, однак ексчиновник не тільки поновився на посаді через суд, а ще й відсудив понад 800 тисяч компенсації. Під час окупації «любов до посад» у Віталія Булюка посилилася. За службу окупантам він і постане перед судом. 

Підозру у державній зраді Булюку оголосили ще у травні 2022 року. Як повідомили тоді в Офісі Генерального прокурора, кримінальну справу порушили за частиною 2 статті 111 Кримінального кодексу України. У окупантів Булюк обійняв посаду окупаційного «заступника губернатора» Херсонської області.

До окупації Віталій Булюк був доволі впливовою особою на Херсонщині, особливо – у Скадовську. 

Народився Віталій Булюк 21 грудня 1969 року у селі Гладківка Херсонської області. У 1990 році закінчив Донецьке вище військово-політичне училище інженерних військ та військ зв’язку за фахом вчитель історії та суспільствознавства. За п’ять років — Київський державний економічний університет, де здобув кваліфікацію економіста.

Взявши паузу в навчанні, почав кар’єру на митниці у Скадовську Херсонської області. Спочатку став інспектором митного поста «Скадовськ» (1996 рік) – дослужився до його начальника (2003 рік). Одразу ж підвищився до посади заступника начальника Херсонської митниці (того ж року).

За період 2003-2007 рр. встиг попрацювати першим заступником начальників Херсонської та Миколаївської митниць. 2008 року, вже перебуваючи на посаді начальника Херсонської митниці, Віталій Булюк закінчує Таврійський національний університет, здобувши фах юриста.

Посаду очільника Херсонської митниці Віталій Булюк обіймав до 2015 року з невеличкою перервою у 2012 році, коли встиг попрацювати заступником начальника Департаменту розвитку митної інфраструктури та виконувачем обов’язків начальника Хмельницької митниці.

Паралельно розвивалася й політична кар’єра Віталія Булюка. Він був депутатом Херсонської обласної ради V, VI, VII та VIIІ скликань. При чому, спочатку обирався від Комуністичної партії (нині заборонена) та «Блоку Наталії Вітренко «Народна опозиція», а згодом став представляти проросійську партію «Наш край», обласну організацію якої і очолив. Від «Нашого краю» до Херсонської міської ради у 2015 році пройшов та завів своїх людей і інший зрадник – тричі мер Херсона Володимир Сальдо.

Віталій Булюк після перемоги Революції Гідності був люстрований, але «залишився на плаву»: подав до суду для поновлення на посаді. Ухвалою суду від 29 квітня 2015 року провадження у адміністративній справі №821/1092/15-а зупинили до вирішення Конституційним Судом України справи щодо відповідності Конституції України (конституційності) деяких норм Закону України «Про очищення влади».

Апеляційна інстанція залишила рішення першої інстанції без змін і набрала законної сили. Булюку відповідно мали виплатити 814 113 грн 53 коп. з відрахуванням податків та зборів за час вимушеного прогулу за період з 28 березня 2015 року по 25 листопада 2020 року. Виплатили йому ці гроші чи ні, редакція «Антикорупційного виміру» з’ясовує, поданий відповідний запит. 

Читайте також: Кримський м’ясокомбінат на службі окупантів: хто годує російських військових і до чого тут український бізнесмен Косюк

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір