Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Обвинувачуваному в привласненні грошей заплатять 12,5 млн за ремонт лікарні в Одесі

Кілька років поспіль в Одесі триває ремонт Міської лікарні №10 на вулиці Малиновського. Наразі керівництво медзакладу вирішило відремонтувати приміщення в корпусі «Д». Договір підписали з фірмою, директора якої судять за привласнення грошей та підроблення документів.

Міська клінічна лікарня №10 днями підписала договір щодо поточного ремонту приміщень в корпусі «Д» на вулиці Маршала Малиновського 61-А. Згідно з даними Prozorro, вартість робіт склала 12,5 мільйонів гривень, а підрядником обрали ТОВ «Центр реконструкції та будівництва». Фірма була єдиною учасницею так званих відкритих торгів з особливостями.

Відповідно до даних аналітичної платформи YouControl, власниками компанії «Центр реконструкції та будівництва» є мешканці Одеси Микола Щепров, Юрій Скляренко та Олег Корчмар. Останній також значиться директором.

В судовому реєстрі містяться документи щодо кримінальної справи №12023162480000734, де Олег Корчмар є обвинувачуваним. Його судять за розкрадання бюджетних коштів та підроблення документів. 

За даними слідства, фірма привласнила кошти на ремонті Одеського обласного очного шпиталю для інвалідів війни. У 2021 році компанія отримала підряд там поточний ремонт приміщень шпиталю, внутрішніх інженерних мереж і обладнання під розгортання відділення для госпіталізації хворих на COVID-19. Вартість склала майже 11,2 мільйона гривень. Однак близько 178 000 гривень були незаконно привласнені, вважають в поліції.

Доречі, компанія «Центр реконструкції та будівництва» наразі також робить капітальні ремонти укриття для Ланжеронівського ліцею в Одесі. Від початку вартість ремонту складала 1,23 мільйона гривень, але після завершення додали ще понад 648 тисяч.

Читайте також: Департамент муніципальної безпеки одеської міськради купує човни на 52,5 мільйона

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір