Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Департамент муніципальної безпеки одеської міськради купує човни на 52,5 мільйона

Департамент Муніципальної безпеки Одеської міської ради уклав чотири договори на купівлю човнів. Всього купують 66 човнів у трьох підрядників.  Всі закупівлі опубліковані на порталі Prozorro. 

З високою ймовірністю, видатки на човни для ДМБ ОМР входять до тієї суми, яку озвучив міський голова Геннадій Труханов, як гроші витрачені на Сили оборон України. Однак, мабуть, не це мають на увазі протестувальники, які виходять під міську раду з плакатами «Гроші на ЗСУ».  

ОНОВЛЕНО: За інформацією джерел «Антикорупційного виміру» принаймні частина човнів призначена для різних підрозділів ЗСУ!

Так, 13 вересня з ТОВ «Мотофокс» уклали угоду про купівлю 52 комплектів багатофункціональних човнів з двигуном та лафетом. Сума договору становить 28,6 мільйона гривень. Тобто по 550 тисяч гривень за човен. 

Також 13 вересня було укладено угоду на купівлю 6 комплектів багатофункціональних човнів з двигуном за 8 178 120 гривень. В цьому випадку ціна одного човна вже перевищує 1,36 мільйона гривень. Постачальник ТОВ ФІРМА «БРІГ ЛТД». 

Того ж дня, 13 вересня, опубліковане повідомлення про намір укласти договір на купівлю 4 комплектів багатофункціональних човнів з двигунами за 7 804 192 гривень з ТОВ ФІРМА «БРІГ ЛТД». Ціна човна на цей раз трохи не дотягує до 2 мільйонів. 

Тендер на купівлю 4 човнів за 7 920 000 гривень у компанії «Марко Лтд» ще очікує рішення тендерного комітету. Розкриття пропозицій начебто відбулося тільки у суботу, 16 вересня. Це також човни майже по 2 мільйони гривень. 

Для порівняння: близько 2,2 мільйона коштує поліцейський патрульний катер. 

Зазначимо, що до цього Департамент муніципальної безпеки вже тричі купував човни і витратив на це понад 8 мільйонів гривень. Дві закупівлі проводилися наприкінці квітня і одна в кінці липня. Всі човни поставляло ТОВ ФІРМА «БРІГ ЛТД». Однак, весною мова йшла про надувні човни, а влітку купили човни зі значно скромнішими технічними характеристиками. 

В чому різниця між катерами за ціною в 550 тисяч, 1,36 мільйона та майже 2 мільйони?  

Технічні характеристики човнів та їхніх двигунів від трьох постачальників мають незначні відмінності. Однак, ТОВ ФІРМА «БРІГ ЛТД» та «Марко Лтд» пропонують також перелік додаткового обладнання. 

Технічні характеристики: 

Додаткове обладнання: 

Зазначимо, що за останні пів року ДМБ ОМР витратив на човни понад 62 мільйони гривень. Більше витратив лише один замовник. Філія «Дельта-Лоцман» ДП АМПУ.  

Зазначимо, що підрядник по найбільшому замовленню, який поставить 52 комплекти човнів, ТОВ «Мотофокс», раніше не поставляло човнів. Ця фірма уклала з чиновниками 58 договорів на понад 21 мільйон гривень, але поставлялося за цими договорами недороге обладнання, генератори, двигуни, мотоцикли, мотопомпи, насоси. Фірма зареєстрована в Києві, хоча її керівник і власник Євген Генсіровський — в Одесі. 

ТОВ ФІРМА «БРІГ ЛТД» за даними аналітичної платформи YouControl, зареєстрована на Харківщині. Її керівник і власник найбільшої частки — Олег Ісенко. Ця фірма має великий досвід поставки човнів та двигунів, а також послуг з ремонту човнів. Щоправда, ціни по попереднім закупівлям співставити з цінами для ДМБ ОМР важко.  

ТОВ «Марко Лтд» з Одеси спеціалізується на протипожежному обладнанні. Але раніше мала досвід постачання, ремонту та технічного обслуговування човнів за бюджетний кошт. З цією компанією укладено договорів на понад 211 мільйонів гривень. Власник і керівник фірми Володимир Коваль. 

Читайте також: Таємні укриття: В Одесі чиновники заплатять 9,3 млн фігуранту справи про розкрадання

5 коментарів

  1. […] підрозділів. Так, наприклад, раніше повідомлялося, що Департамент муніципальної безпеки одеської міськради…. На 24,6 мільйона купувалися автівки для підрозділів […]

  2. […] В департаменті муніципальної безпеки Одеської міської ради з другої спроби хочуть придбати човни за 28,6 мільйона гривень. Угоду знову хочуть укласти з ТОВ «Мотофокс». Нагадаємо, раніше «Антикорупційний вимір» повідомляв, що ДМБ ОМР купує човни на 52,5 мільйона.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір