Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Суд заарештував майно херсонського колаборанта, який отримував зарплату з бюджету, працюючи на росіян

Майно колишнього гендиректора Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України Херсонщини Юрія Ромаскевича заарештував Ужгородський міжрайонний суд. Юрій Ромаскевич перейшов на бік росіян, перебуваючи в окупації в Херсоні. 

Відповідну ухвалу суд видав ще у квітні 2023 року. 

Наразі Юрій Ромаскевич перебуває на лівому березі Дніпра на Херсонщині або в Росії. Вперше журналісти побачили його разом із окупантами під час форуму 30 липня 2022 року, де він виступив на підтримку росіян. Але Ромаскевич при цьому ще отримував зарплатню з бюджету, перебуваючи на посаді Головного санлікаря Херсона.

Так, за повідомленнями херсонського видання Кавун.City, Ромаскевич за липень 2022 року отримав 19 599,87 грн, а у серпні — 68 120,35 грн. Тобто фактично зарплату він нарахував собі сам. З 16 вересня 2022 року установу очолив із посадою в.о. генерального директора Іван Касьяненко. Ромаскевича ж із посади Генерального директора Херсонського обласного центру контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України звільнили 14 лютого 2023 року наказом Міністерства охорони здоров’я України від 14 лютого 2023 року №8-0 «Про звільнення Ромаскевича Ю.О.».

Підозру у вчиненні державної зради Юрію Ромаскевичу оголосили у березні 2023 року. Саме в тексті підозри зазначили, що у липні 2022 року Ромаскевич добровільно погодився очолити підконтрольне Росії «государственное бюджетное учреждение здравоохранения «Херсонский областной центр гигиены и эпидемиологии», створене на базі захопленого окупантами закладу «Херсонський обласний центр гігієни і епідеміології». Отже, нарахував собі зарплату з українського бюджету. 

У вересні 2023 року Юрія Ромаскевича позбавили звання Почесного громадянина Херсона. Втім, науковий ступінь у медицині він ще має.

Про подібний випадок вже раніше повідомляв «Антикорупційний вимір»: дві ексчиновниці, одна з яких точно перейшла на бік росіян, нарахували собі понад 1,4 млн грн зайвої зарплатні саме під час окупації. Обидвом повідомили про підозри.

Більше публікацій Війна з росієюБільше публікацій Війна з росією »
Більше публікацій Зрадники та колаборантиБільше публікацій Зрадники та колаборанти »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір