Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одеському райсуді новий очільник: Скандали, затримання на хабарі та інші цікаві факти про новопризначеного

В Суворовському районному суді міста Одеси сьогодні відбулися збори суддів. Під час цих зборів обрали нового голову. До цього суд майже 2 роки був без керівника. За результатами голосування новим головою Суворовського районного суду міста Одеси став Віктор Позняк. Він замішаний у багатьох скандалах не лише корупційного характеру. 

В зборах суддів взяли участь 16 суддів. Під час голосування 12 з них підтримали кандидатуру судді Віктора Позняка. Ще чотири судді утримались від голосування.

Віктор Позняк був призначений в Суворовський суд Указом Президента в серпні 2002 року на пʼять років. У вересні 2008 Верховна рада обрала його на посаду судді безстроково. 

У 2011 році Віктора Позняка було затримано Службою безпеки України на хабарі в 5 000 доларів. Разом з ним було затримано його спільника – адвоката. За даними ЗМІ суддя та адвокат Юрій Ямковой вимагали загалом 10 000 доларів. 

У 2018 році Віктор Позняк отримав догану з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді протягом одного місяця. Причина – суддя позбавив сторону по справі можливості надавати свої доводи. 

Крім того, Вища рада правосуддя зʼясувала, що справу мав розглядати інший суддя. Справу розподіляли між двома суддями. Автоматизована система призначила суддею Костянтина Бобовського. Однак після цього справу знову відправили на автоматизований розподіл, залишивши системі лише один варіант – суддю Віктора Позняка. Тобто інших суддів Суворовського суду взагалі виключили з автоматизованого розподілу. У висновку ВРП вказано, що повторний автоматизований розподіл справи було проведено незаконно. 

У 2019 році суддя Позняк потрапив у скандал після того, як відпустив з СІЗО під домашній арешт підозрюваного у жорстокому вбивстві. Йдеться про справу 2015 року, яку відкрили через знайдене залізничних шляхів оголене тіло молодої жінки.  

Разом з тим, у 2019 році старий склад ВККС визнав суддю Віктора Позняка таким, що відповідає займаній посаді. З березня 2023 року Віктор Позняк був виконуючим обовʼязки голови Суворовського суду.

Читайте також: Хто підозрюваний: Подробиці справи про привласнення 2 мільйонів на ковідній закупівлі

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір