Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Начальника управління Кропивницької міськради, підозрюваного в хабарництві, відсторонили

У Кропивницькому 15 вересня Ленінський районний суд продовжив строк відсторонення Романа Лунгола, начальника управління земельних відносин та охорони навколишнього природного середовища Кропивницької міської ради від займаної посади до 15 листопада.

Про це йдеться в ухвалі суду. 

Відповідно до матеріалів справи, на початку березня 2023 року представник СК «СК-Ятрань» ДП фірма «Віватон» звернувся до головного спеціаліста відділу з ремонту Головного управління житлово-комунального господарства Кропивницької міської ради Дениса Майданника з приводу оренди земельної ділянки по вул. Генерала Кульчицького у Кропивницькому.

За версією слідства, головний спеціаліст відділу ЖКГ залучив до вирішення цього питання начальника управління земельних відносин Кропивницької міської ради Романа Лунгола. До повноважень останнього входить підготовка пакета документів, винесення їх на розгляд земельної комісії міської ради та надалі на розгляд сесії Кропивницької міської ради. 

Чиновники оцінили свої послуги у 1800 доларів США. За ці гроші вони нібито пообіцяли сприяння СК «СК-Ятрань» ДП фірмі «Віватон» у передачі в оренду земельної ділянки комунальної власності, загальною площею 0,5854 га (кадастровий № 3510100000:44:344:0020). При цьому орендаря попередили: якщо він не заплатить, земельну ділянку не отримає. 

Кошти мусили надійти у два етапи рівними сумами по 900 доларів США, що за тодішнім курсом 65 823 грн.

19 червня 2023 року, стверджує слідство, Дмитро Майданник отримав другий платіж у розмірі 900 доларів США, після чого його затримали біля приміщення міської ради Кропивницького правоохоронці. 

28 серпня 2023 року повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України (вимога неправомірної вигоди службовцем) вручили і Роману Лунгулу. 

Санкція цієї статті передбачає відповідальність у вигляді  позбавлення волі на строк від п`яти до десяти років ​​з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років і конфіскацію майна. Втім наразі вироку у цій справі немає. 

Читайте також: Справи ухилянтів: Як і за скільки на Кіровоградщині пропонують призовникам виїхати за кордон

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір