Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабарництво у кропивницькому педуніверситеті: Деталі справи

У Кропивницькому підозрюваного у справі хабарництва в місцевому педагогічному виші, суд відправив під домашній арешт.

Як повідомляв «Антикорупційний вимір», Кіровоградська облпрокуратура заявила про викриття помічника ректора університету. За даними слідства, він пообіцяв передати приміщення освітнього закладу безоплатно у користування приватній фірмі. За «послугу» буцімто просив 50 тисяч щомісяця.

В ухвалі Ленінського райсуду Кропивницького від 19 вересня щодо обрання запобіжного заходу фігуранту викладені подробиці.

Згідно з матеріалами справи, у червні до Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка звернувся представник київського ТОВ «Стройгруп Інвест» щодо можливості оформлення приміщень вишу в оренду.

Як каже слідство, невстановлені посадовці освітнього закладу вирішили на цьому заробити. Для цього для подальших переговорів залучили помічника ректора, який водночас очолює Кіровоградський обласний центр фізичного здоров`я населення «Спорт для всіх».

В оренду планували передати приміщення площею 342 м кв. на бульварі Студентському 19 б. Це занедбані приміщення біля гуртожитку університету.

Слідство стверджує, що помічник ректора запропонував підприємцю користуватися приміщенням без офіційного оформлення за 51 300 грн з розрахунку 150 грн за м.кв. Надалі суму округлили до 50 000 грн.

Аби прикрити оборудку, фігурант придумав укласти договір про надання послуг та відправив документ підприємцю електронкою. 13 липня представник фірми віддав йому два екземпляри підписаної угоди. 18 липня вони зустрілися та поїхали до університету. Помічник ректора передав підприємцю згадану угоду за підписом ректора й зазначив, що вона формальна та офіційно не реєструвалася. У замін отримав 50 000 грн. Після цього його затримали правоохоронці.

На суді, де фігуранту обирали запобіжний захід, слідство просило про арешт на два місяці або заставу у сумі 559 прожиткових мінімумів. Прокурор зазначив, що нині досліджуються всі версії і стало відомо, що підозрюваний повернув згадані кошти переказом на картку.

Натомість підозрюваний твердив, що підозра необґрунтована й нині він не обіймає посаду помічника ректора. Розмір застави назвав непомірним. Адвокат заявив, що його клієнт характеризується позитивно, займається волонтерством, має багато нагород. Наголосив, що у нього на утриманні дитина з інвалідністю, а оскільки мати померла, він є опікуном.

Суд дослідив матеріали негласних слідчих розшукових дій, протоколи допиту свідків та дійшов висновку, що є ризик впливу підозрюваним на свідків. Водночас суд взяв до уваги життєві обставини фігуранта й ухвалив йому домашній арешт в межах досудового слідства до 18 листопада.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір