Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Кіровоградщині посадовців міськради відправили під нічний домашній арешт

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту начальнику управління ЖКГ Світловодської міської ради та інспектору з технагляду цього ж управління. Їх обвинувачують у зловживанні владою.

Про це повідомляє «Антикорупційний вимір» з посиланням на ухвалу суду від 25 вересня.

Згідно з матеріалами справи, 15 листопада 2021 року управління ЖКГ Світловодської міськради уклало з ФОПом угоду про монтаж скейт-площадки у місцевому парку ім. Шевченка. Водночас виникла потреба заасфальтувати майданчик у парку для встановлення обладнання.

Для цього управління ЖКГ 19 листопада провело ще один тендер та обрало підрядника – ПП «Ефект», який за 355 тис. грн мав заасфальтувати майданчик.

Проте, каже слідство, асфальтування вже було виконане коштом благодійних внесків, які громада міста зібрала для парку й у тому числі за допомогою техніки, яку надало згадане ПП «Ефект». Як доказ – наводиться публікація з сайту міськради про облаштування згаданого скейт-парку.

Тож, стверджують слідчі, підписуючи 21 грудня акти виконаних робіт, посадовці управління вчинили службовий злочин, адже ремонт майданчика був завершений ще 4 грудня.

Тут додамо від редакції два цікавих моменти. Перший: на сайті міськради, на який посилається слідство, вказано, що громада назбирала лише 40 тис. грн і цих коштів для ремонту, який тривав у парку, не достатньо. Тож депутати виділили на це ще 360 тисяч. І другий: договір з ПП «Ефект» підписали 20 грудня, а акт виконаних робіт, як ідеться в ухвалі, підписали 21 грудня. На основі цього підряднику перерахували 355 тисяч грн оплати.

Тобто, або підрядник виконав усе за день, або ж керівництво міста так поспішало з облаштування скейт-парку, який, без сумніву потрібен місту й заодно є гарним піар-проєктом, що погодило проведення тендера «заднім числом».

Посадовці управління ЖКГ, руками яких здійснювалась підготовка й погодження документації щодо тендера, отримали нічний домашній арешт – з 20:00 год до 7:00 год їм заборонено покидати житло.  

Посадовцям інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 (зловживання владою, вчинене групою осіб), а начальнику управління ЖКГ ще й ч. 2 ст.-364 (зловживання владою, вчинене групою осіб). Обвинувальний акт нині на розгляді суду. Фігуранти провину не визнають.

Управління ЖКГ очолює Віктор Самоляк, який обраний депутатом Світловодської міськради від ОПЗЖ. Другий фігурант – Віктор Боровський, який балотувався до цієї ради від «Партії пенсіонерів».

Засновником ПП «Ефект» є Карапет Тартикян, його фірма активно бере участь у публічних закупівлях та водночас фігурує у кримінальному провадженні щодо розтрати бюджетних коштів.

Читайте також: Селищна рада на Одещині купила генератори за цінами, завищеними в рази

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір