Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Селищна рада на Одещині купила генератори за цінами, завищеними в рази

Великодолинська селищна рада без використання електронної системи закупівель уклала договір з підприємцем на поставку бензинових генераторів. Правоохоронці вважають, що 4 генератори купили за ціною, завищеною в 4 рази, а ще 7 генераторів – за ціною, завищеною у 2,6 раза.  Переплата сягнула майже 67 відсотків від вартості контракту.

Виходячи з даних судової ухвали, мова йде про підприємця Валерія Іванова, з яким підписали договір 5 грудня 2022 року. Суд надав слідчим дозвіл на доступ до документів, які можуть бути доказами у кримінальній справі. 

Згідно з договором, підприємець поставив селищній раді:

  • Генератори PSU PG 6500Е за ціною 109 800 грн за одиницю. В той час, як ринкова вартість такого типу генератора складає близько 25 000 грн.
  • Генератори PALMERA PA900JM за ціною 119 640 грн. за одиницю. Ринкова вартість такого типу генератора складає близько 45 000 грн.

Загальна сума договору склала 1 166 880 гривень. Тож виходить, що переплатили чиновники понад 776 тисяч гривень. Правоохоронці класифікували дії чиновників за ч. 4 ст. 191 КК України, привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем у великих розмірах чи в умовах воєнного або надзвичайного стану. 

Санкція статті передбачає за такий злочин позбавлення волі на строк від 5 до 8 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Зазначимо, що 56 річний підприємець Іванов не мав іншого досвіду співпраці з розпорядниками бюджетних коштів, окрім поставки генераторів та моторної оливи Великодолинській селищній раді. Він зареєстрований як ФОП лише два роки.

На думку слідства, саме селищний голова визначив очікувану вартість закупівлі, яка є економічно необґрунтована та надалі підписав договір і решту документів.

Читайте також: Активісти з’ясували як витрачатиметься бюджет Одеси під грифом «на ЗСУ»

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

5 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір