Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Зруйновану росіянами лікарню на Миколаївщині реконструюють з у півтора раза завищеним кошторисом

Департамент містобудування, архітектури, капітального будівництва та супроводження проєктів розвитку Миколаївської ОДА підписав два договори із ТОВ «Південьбуд Миколаїв Лтд» щодо реконструкції лікарні у місті Баштанка на загальну суму 311 мільйонів гривень. У кошторисах ціни деяких будматеріалів виявились вищими від ринкових, з’ясували журналісти. 

Про це повідомляється у системі «Прозорро», пишуть «Наші гроші».

Баштанська багатопрофільна лікарня потрапила під ракетний обстріл росіян у квітні 2022 року. Внаслідок атаки пошкоджень зазнала будівля поліклініки, пологове відділення та відділення хірургії.

Приміщення лікарні у Баштанці по вулиці Ювілейна, 3 мають реконструювати до кінця 2024 року. Реконструкція будівлі поліклініки обійдеться у 180 мільйонів гривень, а реконструкція лікувального корпусу – в 131 мільйон гривень. Та деякі ціни в кошторисі дуже відрізняються від ринкових, стверджують журналісти «Наших грошей». 

Наприклад, суміші бетонні готові важкі С20/25 порахували по 5 820 гривень за кубічний метр. «Миколаївський завод залізобетонних виробів» зараз  пропонує такі бетони у півтора раза дешевше – по 3 701 – 3 741 грн за кубометр. Це на третину дешевше від кошторисної ціни в Баштанці.

Гарячекатану арматурну сталь А400С для Баштанки порахували по 62 832 гривень за тонну. Нещодавно на торгах Київської ОДА щодо укриття сільського ліцею така арматура коштувала 33 240 гривень за тонну, що майже вдвічі дешевше. Але не всі ціни у миколаївському кошторисі виявились завищеними. Наприклад, утеплювач Техноруф та лінолеум Tarkett IQ Surface замовили дешевше ринкової ціни.

«Південьбуд Миколаїв Лтд» отримало підряди без конкуренції, бо на торги більше ніхто не прийшов. Фірма до 2012 року належала Катерині Бердник, дружині колишнього депутата Миколаївської міськради від БЮТ Андрія Бердника. Потім деякий час цю фірму було записано на Марину Прокоф’єву, яка раніше була партнеркою Андрія Бердника по фірмі «Спецбудінвест Лтд». Зрештою підрядника переоформили на Ірину Горбуль, яка до того була бухгалтеркою. Але у 2021 році у ЗМІ Бердника назвали «представником компанії». Загалом із 2016 року «Південьбуд Миколаїв Лтд» отримав підрядів на суму 916 млн грн.

Читайте також: В Одесі четвертий рік укріплюють фундамент будинку дитячої творчості – витрати наближаються до 80 мільйонів.

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір