Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Миколаївщині замовили монтаж захисних споруд в компанії з корупційним шлейфом

В селі Костянтинівка Миколаївської області уклали угоду на послуги монтажу модульних захисних споруд для цивільних вартістю майже 165 тис. бюджетних грн. Роботи буде виконувати одеське ТОВ «Газ-буд», яке «засвітилось» у кримінальному розслідуванні.

Про договір відомо з системи електронних закупок Prozorro.

За бюджетні гроші до кінця поточного року компанія «Газ-буд» має встановити дві споруди на 100 і 50 людей відповідно. Виконавця робіт обрали без проведення відкритих торгів, обравши компанію на власний розсуд.

Зазначимо, що за 165 тисяч гривень фірма тільки змонтує за двома адресами вже готові модульні укриття.

ТОВ «Газ-буд» зареєстрували у 2017 році в Одесі. Статутний капітал компанії складає всього п’ять тис грн. При цьому фірма регулярно отримує бюджетні підряди – станом на зараз ТОВ уклало договорів на загальну суму 11,7 млн грн. Переважну більшість угод компанія «Газ-буд» отримала в рамках неконкурентних процедур. За географією – це Одеська, Миколаївська та Черкаська області.

Власником компанії «Газ-буд» значиться одесит Василь Чикур. Окрім вказаної компанії він є засновником ще двох підприємств – «СМУ-22» і «Овал-буд». Обидві ці компанії також отримують бюджетні підряди. Наприклад, ТОВ «СМУ-22» вже уклало угод на загальну суму 84,6 млн бюджетних грн. Наразі компанія очікує підписання ще одного договору майже на 20 млн грн.

При цьому ТОВ «Газ-буд» фігурує у кримінальному розслідуванні щодо привласнення бюджетних коштів під час реконструкції шлюза-регулятора на каналі «Репіда» в Одеській області. Відомо, що в компанії в рамках провадження, відкритого у 2020 році, провели обшуки й на вилучене майно наклали арешт. 

Примітно, що під час обшуку правоохоронці знайшли аркуші з бланком та відтиском печатки ТОВ «Ростдорстрой»  — мільярдного фаворита бюджетних торгів з оточення мера міста Одеси Геннадія Труханова. 

Читайте також: Селищна рада на Одещині купила генератори за цінами, завищеними в рази

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір