Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Хабар за вступ на бюджет в одеський коледж: Суд відмовив в угоді про визнання провини

Приморський районний суд міста Одеси відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості між прокурором та службовою особою, обвинувачуваною у хабарництві. Мова йде про отримання хабаря за позитивний бал при складанні вступних випробувань до «Фахового коледжу морського транспорту» Національного університету «Одеська морська академія» та подальший безперешкодний вступ на бюджетну форму навчання. 

Як стало відомо з судової ухвали, посадовець, використовуючи своє службове становище, виказав матері абітурієнта прохання надати йому 2000 доларів США за те, щоб син отримав позитивний бал і поступив на бюджет. Це сталося на початку липня. 

Вже 13 липня жінка віддала посадовцю 1500 доларів. Зазначається, що її син хотів вступити на спеціальність «Управління судновими технічними системами і комплексами». Через три дні посадовець склав та підписав аркуш результатів вступних випробувань згідно з яким абітурієнт був включений до списків осіб, які склали іспит та для яких передбачено навчання за державні кошти. 27 липня він одержав решту хабаря, тобто ще 500 доларів. 

Першого вересня обвинувачуваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, яку і мав затвердити суд, Однак суд відмовився це робити. 

Зазначимо, що угода передбачала покарання у вигляді штрафу в розмірі 34 тисячі гривень з позбавленням права обіймати посади пов`язані з організацією прийому вступників до навчальних закладах строком на 2 роки.

Замість угоди та штрафних санкцій тепер справу розглядатимуть 20.10.2023 р. у відкритому судовому засіданні в приміщенні Приморського районного суду м. Одеси. Ухвала оскарженню не підлягає, повторне звернення з угодою у цьому кримінальному провадженні не допускається.

Читайте також: Херсонський університет за 600 тисяч хоче придбати вживаний автомобіль

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір