Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Южному відкрили справу про зловживання чиновників на ремонті дитячого садка

На Одещині поліція спільно з прокуратурою виявили факти зловживання службовим становищем чиновниками Управління капітального будівництва Южненської міської ради. Слідчі виявили, що посадовці заплатили ФОПу за ремонт в ясел-садка, який не було виконано.

Як зазначено в матеріалах кримінального провадження, слідчими вивчалися факти вимагання посадовцями неправомірної вигоди за підписання договорів на капітальні та поточні ремонти житла в період з жовтня 2022 року по теперішній час. Під час вивчення документів вони виявили закупівлю послуг капітального ремонту елементів благоустрою ясел-садка №1 «Золота рибка» в місті Южне на вулиці Будівельників, 5. 

Закупівлю провели в жовтні 2022 року без використання електронної системи. Тобто чиновники УКБ Южненської міськради напряму підписали договір з виконавцем.

За даними порталу Prozorro контракт вартістю майже у 2 мільйони гривень дістався ФОПу Михайлу Курику. Виконати капремонт чоловік мав в період з 06 жовтня по 20 листопада 2022 року. Ремонт трошки затягнувся. Однак станом на 27 грудня чиновники оплатили йому понад 1,909 мільйона гривень. Тобто по документах на той момент він виконав майже всі роботи. От тільки виїхавши на місце в січні 2023 року слідчі виявили, що ремонт досі триває. 

Наразі тривають експертизи, але слідчі виявили факти того, що посадовці з Южного передчасно оплачували ФОПу роботи, а отже й підписували йому акти в яких було зазначено неправдиву інформацію про виконання тих чи інших робіт.

Від себе зазначимо, що Михайло Курик володіє також ТОВ «Южфасад», яка теж отримує підряди від УКБ Южненської міськради. Загалом ця фірма отримала від них девʼять контрактів на майже 50 мільйонів гривень. У червні 2021 року Михайло Курлик значився в цій фірмі верхолазом

Фірма засвітилась одразу в кількох корупційних справах. Перша справа стосується службового підроблення під час утеплення фасадів навчальних закладів в Южному. Друга – про привласнення бюджетних грошей на ремонтах в Южному низкою компаній та ФОПів.

Перевіряли «Южфасад» Курика також і через ознаки того, що у 2019-2022 роках фірма могла бути причетною до відмивання доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансування тероризму. 

Сам Михайло Курик як ФОП з 2016 року отримав 10 підрядів на 16 мільйонів гривень.

Читайте також: Суд обрав запобіжний захід чиновниці у справі VIP ухилянтів

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір