Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

ВАКС арештував майно аеропорту «Одеса»

ВАКС наклав арешт на «Міжнародний аеропорт «Одеса» з позбавленням права на відчуження та розпорядження його майном. Таке рішення прийняли у справі незаконного заволодіння майновим комплексом комунального підприємства та 2,5 мільярда гривень доходу від його діяльності.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Йдеться про будівлю старого терміналу та майно аеропорту, загальна кількість якого сягає 2488 одиниць. В цей список потрапило приміщення нового терміналу загальною площею 26 700 квадратних метрів. Також арешт наклали на корпоративні права ТОВ «Одеса Аеропорт Девелопмент», а саме на 75% прав на ТОВ «Міжнародний аеропорт «Одеса».

За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. Міським головою на той час був Олексій Костусєв. Майно аеропорту, яке віддали у спільне користування, не підлягало приватизації. 

Воно мало загальнодержавне значення та забезпечувало виконання функцій прикордонного і митного контролю. Однак, мера та депутатів це не зупинило. Тому колишній мер Одеси Олексій Костусєв отримав підозру за статтею про привласнення та розтрату бюджетних коштів. Нещодавно К остусєва НАБУ оголосило у розшук.

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та “зарплата” Бриндака

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір