Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Знову: Одеська міська рада оголосила тендер на ремонт Будинка Руссова за 8 мільйонів

Управління капітального будівництва Одеської міськради оголосило тендер на ремонтно-реставраційні роботи пам’ятки архітектури – будинку Руссова. За протиаварійні роботи та відновлення фасадів мерія заплатить понад 8 мільйонів гривень.

Про це повідомляє журналіст Української Служби Інформації. За даними порталу Prozorro, ремонт мають закінчити до 30 червня 2024 року. Кошти на це виділять з міського бюджету. Сума робіт складає 8 мільйонів 92 тисяч гривень.В повідомленні йдеться про роботи з боку двору будівлі. Нагадаємо, що пам’ятку архітектури будинок Руссова вже було відремонтовано у 2018 році за близько 150 мільйонів гривень.

Зазначимо, 27 грудня 2019 року фасад будинку Руссова урочисто відкрили після попередньої реставрації. Згодом в однієї зі скульптур розвалилася голова. Виявилося, що під час ремонтних робіт пошкодили чи змінили близько 30% автентичності пам’ятки.

У грудні 2020 року прокуратура повідомила про підозру власнику частини приміщень будинку Руссова та керівнику підприємства-підрядника в умисному знищенні, руйнуванні та пошкодженні будинку, як об’єкту культурної спадщини. 

Читайте також:За 2023 рік на Одещині провели закупівель на 26,6 млрд бюджетних гривень. В топах найбільших витрат – безкінечні ремонти

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір