Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеський митник зізнався у хабарництві та сплатить штраф

Суворовський суд міста Одеси затвердив угоду між прокуратурою та митником, якого Державне бюро розслідувань викрило на систематичному хабарництві. Сума штрафу виявилася меншою за отриманий хабар.

Старший державний інспектор відділу митного оформлення №2 митного поста «Білгород-Дністровський» Дениса Сидоренка визнано винним у прийнятті неправомірної вигоди. Чоловік вирішив зізнатися в отриманні щонайменше трьох хабарів, чим помʼякшив собі покарання. 

За даними слідства в липні 2023 року митник Денис Сидоренко вимагав та отримав від жінки, що провозила через кордон пʼять телефонів IPhone, хабар у розмірі 550 доларів (по 110 доларів за кожен телефон). За кілька днів та сама жінка провозила через кордон сім телефонів та сплатила йому 770 доларів. Сидоренко в цей працював на пункті перетину кордону «Серпневе 1 – Басарабʼяска».

В серпні жінка провозила через кордон не лише шість IPhone, але й дві пари навушників AirPods та сплатила митнику загалом 1000 доларів. Згодом митника затримали співробітники ДБР. 

У вересні він вирішив визнати свою провину, а нещодавно отримав вирок. Його було визнано винним у прийнятті неправомірної вигоди. Також суд зобовʼязав митника сплатити штраф 68 000 гривень, хоча сума отриманих ним хабарів, за даними слідства, перевищувала 84 000 гривень. Окрім штрафу його зобовʼязали сплатити процесуальні витрати 9 559 гривень, а сплачену ним заставу 134 200 гривень переказали на рахунки ЗСУ. Штраф поєднано з позбавленням права обіймати посади в органах державної митної служби, строком на 3 роки.

Цікаво, що вилучені під час обшуку 26 800 доларів суддя повернув засудженому митнику.

Читайте також: На Одещині розслідують справу про розкрадання грошей, які ще не сплатили

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір