Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині розслідують справу про розкрадання грошей, які ще не сплатили

Поліція розслідує справу про розкрадання коштів на ремонті приміщення хабу для ветеранів на Одещині. Правоохоронці вважають, що посадовці Доброславської селищної ради діяли в інтересах підрядника і незаконно перевели йому кошти за ремонт. Однак очільниця селищної ради вказує, що підряднику ще не платили за ці роботи.

Як вдалося дізнатися «Антикорупційному виміру», йдеться про закупівлю робіт з капремонту адміністративної будівлі на проспект Свободи, 1 в смт Доброслав. В липні цього року чиновники Доброславської селищної ради підписали угоду на його ремонт з ФОПом Іваном Волощуком. Вартість робіт склала понад 1,38 мільйона гривень. 

Слідчі вважають, що дії посадовців призвели до необґрунтованого перерахування бюджетних коштів на користь підприємця. На їхню думку, чиновники завдали збитків державі у великих розмірах, в умовах воєнного стану.

«Кримінальна справа порушена ніби по факту неправомірного перерахування коштів підрядній організації, що призвело до втрат бюджету. Але справа в тому, що за хаб ми ще навіть не перерахували жодної копійки. І вони прекрасно це знають», – пояснила Доброславська селищна голова Людмила Прокопечко. 

«Та і взагалі зараз іде така кампанія, коли щодня приходять якісь перевірки, вимагають купу документів, щось шукають, складається враження, що це просто якесь політичне замовлення», – додала Прокопечко.

Зауважимо, що на порталі Prozorro міститься інформація про закупівлю ремонтних робіт вбиральні в цій же будівлі у квітні 2023 року за 1,23 мільйона гривень та благоустрою території навколо неї за 197 тисяч гривень. В будівлі також розташовується і місцева селищна рада.

Читайте такожНАЗК виявило незаконне збагачення одеського воєнкома

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір