Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі відсторонили від посади військового, затриманого на хабарі

Слідчий суддя Київського районного суду Одеси відсторонив від посади військового, який за 8 тисяч гривень обіцяв колезі продовжити відрядження для отримання виплат по 30 тисяч гривень.

Нагадаємо, раніше «Антикорупційний вимір» писав про командира підрозділу з Одещини, який попався на хабарі в розмірі 8 тисяч гривень. За ці гроші чоловік пообіцяв військовослужбовцю включити його у склад різнорідних сил. Бійцю це б дало можливість отримувати додаткових 30 тисяч гривень до зарплати. 

3 жовтня під час передачі коштів його і затримали. З ухвали слідчого судді відомо, що затриманий перебував на посаді начальника групи розрахунково-аналітичної станції загону радіаційного, хімічного та біологічного захисту.

За два дні після затримання, 5 жовтня, йому обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою виходу під заставу 107 360 гривень. Однак судячи з наступної ухвали слідчого судді, військовий сплатив заставу та вийшов з СІЗО. 

Захисник підозрюваного заперечував проти  відсторонення його клієнта від посади, оскільки заявник вже не є підлеглим підозрюваного. Він також зазначив, що відсторонення негативно вплине на матеріальний стан сімʼї підозрюваного. На суддю доводи захисту не вплинули. Наразі затриманого військового відсторонено від посади, аби він не мав можливості впливати на покази колег-свідків.

Читайте також: На Одещині розслідують справу про розкрадання грошей, які ще не сплатили

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

6 коментарів

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір