Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому попри протести замовили водогін до селища Нове

Обласне комунальне підприємство «Дніпро-Кіровоград» планує укласти з ТОВ «Кронос-Лідер» угоду щодо будівництва першої черги водогону вартістю 3,6 млн грн. Про це йдеться у системі Prozorro.

Згідно з інформацією, підприємство замовило будівництво водопроводу до смт Нове згідно з робочим проєктом «Гуманітарне реагування на потреби споживання смт Нове Кропивницького для забезпечення питною водою в умовах війни». Першу чергу підрядник має завершити до кінця 2023 року.

Участь в тендері також брало ТОВ «Індустріальна компанія України – ВФ» зі Знам’янки, яке запропонувало виконати будівництво за 3 млн 650 тис. грн. Втім пропозиція «Кронос-Лідер» була на 5 тис. грн дешевшою. При чому, очікувана вартість закупівлі була 4,5 млн грн.

Наразі замовник оприлюднив повідомлення про намір укласти з фірмою-переможцем угоду.

Варто додати, що тендер відбувся із другої спроби. Під час розкриття пропозицій у вересні, дешевшою виявилася пропозиція ТОВ «Індустріальна компанія України – ВФ». Але тоді обидві заявки відхилили через невідповідність документації підрядників.

Фірма-переможець «Кронос-Лідер» є давнім підрядником місцевих комунальних підприємств та управлінь. Засновницею є Ольга Білявська.

Як повідомляло «Суспільне.Кропивницький», селище Нове, яке приєднали до Кропивницького, планують приєднати до обласного водогону «Дніпро-Кіровоград». Нині селище забезпечене водою зі свердловин, проте за твердженням влади, запаси і якість вичерпуються. Натомість частина мешканців Нового виступає проти приєднання до обласного підприємства, адже Кропивницький має один з найвищих тарифів на водопостачання. Крім того, через зношеність мереж обласного водогону трапляються часті пориви, що веде до відключення водопостачання.

Нещодавно міська влада обіцяла новенцям створити робочу групу для дослідження доцільності приєднання до обласного водоканалу.  

Раніше “Антикорупційний вимір” писав, що “Кронос-Лідер” отримало 60-мільйонний підряд на будівництво автомобільного мосту у Бобринці.

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

2 коментарі

  1. […] Згідно з інформацією у системі Prozorro, підприємство замовило будівництво водопроводу до селища Нове згідно з робочим проєктом «Гуманітарне реагування на потреби споживання селища Нове Кропивницького для забезпечення питною водою в умовах війни». Першу чергу підрядник має завершити до кінця 2023 року, пише “Антикорупційний вимір”. […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір