Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Звільнений ВРП очільник суду з Одещини відсудив гроші на оздоровлення

Вища рада правосуддя звільнила суддю Іллічівського міського суду в Одеській області Олега Семенова. Перед звільненням він очолював суд, в якому працював. Суддю було звільнено з посади за власним бажанням. Редакції «Антикорупційний вимір» стало відомо, що перед звільненням суддя вирішив відсудити понад 636 тисяч гривень у держави на оздоровлення.

Зауважимо, що у 2018 році ЗМІ повідомляли про те, що Служба безпеки України підозрювала Олега Семенова у хабарництві та проводила слідчі дії в будівлі суду. Однак в СБУ цю інформацію не підтвердили. Так само спростували її в Іллічівському міському суді. Там заявили, що обшуків у приміщенні суду не проводили 10 та 11 вересня 2018 року, як вказано у публікаціях. Однак про слідчі дії б будь-які інші дні у відповіді не йшлося.

Зауважимо, що Олег Семенов був в колегії суддів по справі учасників зіткнень 2 травня в Одесі. 

Вперше Семенова було призначено на посаду судді Іллічівського суду у 2002 році. У 2008 році ВРУ призначила його на цю посаду — безстроково. Наразі Іллічівський міський суд Одеської області  знаходиться у стані припинення у звʼязку з реорганізацією.

Нещодавно Олег Семенов подав позов проти Територіального управління Державної судової адміністрації України в Одеській області. Він вимагав нарахувати йому 636 270,52 гривні нібито невиплаченої суддівської винагороди та допомоги на оздоровлення за період з січня 2021 року по липень 2023 року. В Одеському окружному адміністративному суді частково задовольнили позов Семенова. Розглядали його всього лише два місяці. Поки невідомо, чи отримав гроші екссуддя. Апеляційної скарги ДСА в судовому реєстрі немає.

Читайте також: Підозрюваний в корупції одеський суддя поскаржився на детективів НАБУ

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір