Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Насичений останній тиждень жовтня на Миколаївщині

Як і в попередні тижні жовтня, на Миколаївщині витрачали бюджетні кошти на сумнівні закупівлі та розбиралися зі схеми ухилянтів. Ну і «для різноманіття» загубили пального на 4 мільйони.    

Так, додаткових 50 млн грн отримає компанія хмельницького нардепа Сергія Лабазюка. 19 жовтня Служба відновлення та розвитку інфраструктури Миколаївської області без проведення відкритих торгів уклала договір на капітальний ремонт мосту у Снігурівці. Вартість робіт складає майже 51 млн грн. До того ж це не перший підряд по ремонту споруди. 

Минулого року відомство вже укладало договір на проведення капремонту моста у Снігурівці. Тоді роботи оцінили у 114 млн бюджетних грн. Тож, ремонт споруди обійдеться платникам податків приблизно у 165 млн грн. 

Виконує роботи компанія «Ю Ар Ді Українські дороги», зареєстрована у Хмельницькому. Бенефіціарним власником підприємства є багаторазовий народний депутат з Хмельницького Сергій Лабазюк. На останніх виборах він балотувався як самовисуванець. А на місцевих виборах до Хмельницької обласної ради у 2020 році представляв партію «За майбутнє», яку пов’язують із групою «Приват» Ігоря Коломойського. Причому під час каденції Лабазюка в Верховній Раді в часи Революції Гідності він голосував за «диктаторські закони». Крім цього Лабазюк «засвітився» в низці антикорупційних розслідувань.

Також в Очакові довірили виконувати ремонт дороги сумнівній компанії. Очаківська комунальна служба благоустрою підписала угоду на проведення поточного ремонту дорожнього покриття по вулиці Будівельників вартістю 2,2 млн грн. Без проведення відкритих торгів бюджетний підряд віддали ТОВ «АрНіко-Буд», яку зареєстрували у квітні 2023 року. 

Станом на зараз ТОВ «АрНіко-Буд» уже підписала угод на 38,6 млн бюджетних грн. Всі договори укладені по неконкурентній процедурі. Єдиний замовник робіт — Очаківська комунальна служба благоустрою.

Бенефіціаром ТОВ вказаний житель Любомирівки, що на Миколаївщині, Андрій Чоканарь. Окрім компанії «Ар-Ніко-Буд» торік він зареєстрував ФОП, який також отримує бюджетні підряди від Очаківської комунальної служби благоустрою.

Тим часом до суду передали справу правоохоронця з Миколаївської Військової служби правопорядку. Його звинувачують у тому, що він допомагав військовозобов’язаним виготовляти довідки про непридатність до військової служби.

А Миколаївська ОВА «загубила» пального військових на 4 мільйонів гривень. Майже півтисячі тонн пального військових у 2022 році розділили по цивільних заправках Миколаєва, начебто для того, щоб убезпечити від ворожих обстрілів. За наказом обласної військової адміністрації, так воно мало зберігатися на випадок облоги. Майже половина цього пального «загубилася». Частину вдалося повернути через суд, однак майже близько 136 тонн палива на 4 млн грн військові не отримали й досі. 

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір