Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Керівниця сільгосппідприємства з Кіровоградщини, підозрювана  у розкраданні 16 мільйонів, виїхала за кордон

Вищий антикорупційний суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою колишній виконуючій обов’язки керівника держпідприємства «Дослідне господарство «Елітне» Інституту сільського господарства степу НААНУ (селище Созонівка, що неподалік Кропивницького). Рішення ухвалене відносно підозрюваної заочно, адже вона виїхала за кордон. Її оголосили у міжнародний розшук.

Про це йдеться в ухвалі Антикорсуду. Згідно з матеріалами справи, наприкінці 2021 року в.о. директора вирішила заволодіти коштами підприємства. Оборудка полягала в укладенні фіктивної угоди щодо купівлі та внесення добрив на поля держпідприємства з ТОВ «Завод біодобрив «Тривко» і ТОВ «Каспій Агро».

Добрива вносили лише «на папері», відтак унаслідок цих дій з рахунків «Елітного» вивели 16,6 млн грн. Детективи опитали представників приватних фірм та держпідприємства й ті зізналися, що дійсно, поля не обробляли добривами.

За цим фактом детективи НАБУ 14 липня 2022 року розпочали розслідування. Дії керівниці підприємства кваліфікували за ч. 5 ст. 191 ККУ (розтрата майна, зловживаючи службовим становищем). Як ідеться в ухвалі, 23 серпня 2022 року на держпідприємстві провели обшуки, а 24 серпня жінка виїхала за межі України й більше не поверталася.

У травні 2023 року фігурантці оголосили про підозру, яку вручили вочевидь її родичу, а також голові ОСББ, де жінка зареєстрована. Крім цього, їй написали у месенджери та розмістили повідомлення на сайті НАБУ. Втім на жоден із викликів вона не з’явилася.

Відтак суд задовольнив клопотання детективів та обрав підозрюваній запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Його застосують у разі її затримання.

На сайті НАБУ вказано, що розшукувана – Вікторія Валеріївна Полтавченко з Дніпра.

Читайте також: Допомогли «віджати» землю у громади: Суд розгляне справу посадовців Кропивницької міської ради

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір