Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Намагалися вивезти чоловіків закордон: на Одещині затримали членів міжнародного угрупування

СБУ на Одещині затримала осіб, яких вважають членами міжнародного злочинного угрупування. Троє спільників організували схему перетину кордону в обхід пунктів пропуску через так зване Придністров’я, вважають правоохоронці. 

Як повідомляє Служба безпеки України, організатором банди є киянин, який раніше вже притягувався до відповідальності за наркоторгівлю. Разом з двома спільниками з так званого Придністров’я вони створили канал нелегального виїзду з України. Ухилянтів, які були їхніми клієнтами, шукали в мережі. Для цього створили Телеграм-канал, який керувався з невизнаного Придністров’я.

Підозрювані пропонували чоловікам призовного віку за 7 тисяч доларів виїхати в одну з Європейських країн в обхід пунктів пропуску через так зване Придністров’я. Власний приватний будинок на прикордонні Одещини організатор використовував як «перевалочний пункт» для збору ухилянтів. Там вони проходили інструктаж щодо часу та місця перетину кордону, а також відпрацьовували алгоритм дій на випадок затримання правоохоронцями.

У результаті спецоперації на «гарячому» СБУ затримала ймовірного організатора банди. За кермом власного авто він намагався «прорвати» кордон, аби вивезти двох ухилянтів. Йому повідомили про підозру та готують клопотання про обрання запобіжного заходу. Всім спільникам загрожує до 7 років тюрми.

Читайте також: За 11 тисяч доларів вивозив ухилянтів з країни: в Одесі повідомили про підозру організатору схеми незаконного перетину кордону

Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір