Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Миколаєві чиновники вирішили «обійти» зауваження Держаудитслужби

Адміністрація Корабельного району Миколаєва підписала договір на проведення додаткових робіт з капітального ремонту внутрішньоквартальних проїздів на вулицях Глинки й Рибній. Вартість робіт складає 2,4 млн бюджетних грн. Роботи мають виконати до кінця 2023 року. 

При цьому в червні поточного року миколаївські чиновники вже укладали угоду на проведення цього ж капремонту на суму 8,6 млн грн. Однак через виявлені Держаудитслужбою порушення в тендерній документації в жовтні зменшили суму договору на 2,5 млн бюджетних грн. Але, як виявилося, не надовго.

Вже через два тижні з підрядником уклали додаткову угоду. Таким чином, економія бюджетних коштів у декілька мільйонному підряді наразі складає всього кілька десятків тисяч грн.

Про договори відомо з системи електронних закупівель Prozorro. Примітно, що відкриті торги адміністрація Корабельного району не проводила, віддавши бюджетний підряд ТОВ «Кайсер», яке часто укладає подібні угоди на Миколаївщині. 

Так, зареєстроване у 2017 році підприємство зі статутним капіталом усього 50 тис. грн, уже підписало угод на загальну суму 87,5 млн бюджетних грн. І очікує підписання ще однієї угоди на 700 тис. грн.    

Власниками ТОВ «Кайзер» є три жителі Миколаєва – Андрій Гончаренко, Андрій Гурко та Дмитро Басистий. Як уже повідомляв «Антикорупційний вимір», всі три особи зареєстрували ФОПи, через які також отримують бюджетні підряди.  

Читайте такожВ поліції підозрюють, що чиновники Чорноморської міськради двічі заплатили за ремонт покрівлі будинку

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір