Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

530 тисяч штрафу заплатять дві миколаївські компанії за змову у торгах

Антимонопольний комітет оштрафував миколаївські фірми за змову у торгах. За те, що учасники вдались до антиконкурентних дій, вони заплатять майже 530 тисяч гривень.

Про це повідомляє «Nikcenter». В територіальному відділенні Антимонопольного комітету вважають, що товариства «Українська Вугільна Компанія» та «Миколаїв-Вугілля» змовились під час участі у п’яти закупівлях на загальну вартість понад 5 мільйонів гривень. Йдеться про придбання у 2016-2017 роках гравію, піску та палива для держзакладів у Миколаївській та Одеській областях. 

У повідомленні Антимонопольного комітету зазначається, що підприємства змовились та вдались до антиконкурентних дій, чим спотворили результати торгів та порушили закон. 

ТОВ «Українська Вугільна Компанія» зареєстроване в Миколаєві у 2016 році місцевим підприємцем Василем Зубченком, який нині і є директором. Приватне підприємство «Миколаїв-Вугілля» зареєстрували в Києві у 2011 році. Його власник і директор зараз – миколаївець Андрій Філіпов. Але під час участі у торгах, через які компанії оштрафували, «Миколаїв-Вугілля» належало Андріану Вовченко. 

Він фігурує в іншому розслідуванні «Nikcenter» про одну з його фірм, ТОВ «Транспорт вугілля», яка продавала миколаївським військовим вугілля вдвічі дорожче від ринкових цін. Раніше видання «Наші гроші» встановило, що «Миколаїв-Вугілля» належало до списку фірм, які постачали Міноборони антрацит з окупованого Донбасу у 2014 році.

Читайте також: Будівельна фірма нардепа Лабазюка отримає чергові 50 млн на ремонт мосту на Миколаївщині

Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір