Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд: Все, що відбувалося на Миколаївщині цього тижня

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», у Миколаєві чиновники вирішили обійти зауваження Держаудитслужби по ремонту внутрішньоквартальних проїздів на вулицях Глинки й Рибній додатковим договором. 

Так, у червні поточного року миколаївські чиновники уклали угоду на проведення капремонту на суму 8,6 млн грн. Однак через виявлені Держаудитслужбою порушення в тендерній документації в жовтні зменшили суму договору на 2,5 млн бюджетних грн. Але, як виявилося, не надовго.

Днями Адміністрація Корабельного району Миколаєва підписала ще один договір на проведення робіт на вулицях Глинки й Рибній, вартість якого складає 2,4 млн бюджетних грн. Роботи мають виконати до кінця 2023 року. 

Примітно, що відкриті торги адміністрація Корабельного району не проводила ані вперше, ані вдруге. Підряд отримало ТОВ «Кайсер», яке часто укладає подібні угоди на Миколаївщині. 

Зареєстроване у 2017 році підприємство зі статутним капіталом усього 50 тис. грн, уже підписало угод на загальну суму 87,5 млн бюджетних грн. І очікує підписання ще однієї угоди на 700 тис. грн. При цьому власники ТОВ «Кайзер» – Андрій Гончаренко, Андрій Гурко та Дмитро Басистий – зареєстрували ФОПи, через які також отримують бюджетні підряди.  

Крім цього, на Миколаївщині бюджетний підряд на ремонт дороги отримала компанія, яка займається різними мало пов’язаними між собою видами діяльності — від торгівлі парфумними та косметичними товарами до будівництва доріг і автострад.

Сума договору складає 2,3 млн бюджетних грн. Відкриті торги Чорноморська сільська рада Миколаївської області не проводила, віддавши підряд одеському ФОПу Дубогрій М.О.

ФОП Дубогрій М.О. не вперше підписує бюджетні договори – так, у 2019 році підприємиця Марина Дубогрій підписала угоду на постачання 350 тонн асфальтобетонної суміші з КП «Херсонські авіалінії» на суму майже мільйон гривень. Відкриті торги тоді також не проводили.

Примітно також, що принаймні до 2015 року людина з таким же ПІБ працювала помічником судді Господарського суду Миколаївської області. А потім помічниця судді Марина Дубогрій підпала під дію закону про очищення влади.  

Крім того, прокуратура повідомила подробиці розтрати майже 5 мільйонів екскомандиром прикордонного загону на Миколаївщині. Колишнього начальника прикордонного загону на Миколаївщині судитимуть за недбале ставлення до служби. Слідство встановило, що він недогледів особовий склад прикордонників під час окупації Херсонщини у 2022 році.

Редакція «Антикорупційного виміру» писала, що своєю службовою недбалістю командир частини нарахував підлеглим зарплату загальною сумою у 4,6 мільйона гривень. Самі ж військовослужбовці, які отримували ці кошти, на службі не перебували.

Тим часом Антимонопольний комітет оштрафував миколаївські фірми за змову у торгах. За те, що учасники вдались до антиконкурентних дій, вони заплатять майже 530 тисяч гривень.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір