Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Прокурору з Одещини обвинувачуваному у хабарництві суд двічі відмовив у поновленні на посаді

Колишній прокурор у військовій та оборонній сфері Південного регіону Олександр Росінський звернувся до Верховного Суду, аби його поновили на посаді. Колегія суддів Касаційного адміністративного суду відмовила йому у позові.

Відповідна інформація міститься в постанові суду, пише «Інтент». Позивач, окрім поновлення на посаді, вимагав відшкодували середній заробіток, який би він мав отримувати протягом часу, коли був звільнений, а саме з серпня 2020 року. Росінський вимагав скасувати наказ Військової прокуратури, за яким його звільнили, визнавши його неправомірним.

Експрокурор апелював до Кодексу законів про працю України, адже, на його думку, звільнення було незаконним і з порушенням статті 40 цього Кодексу. За його версією, під час процедури відсторонення від посади з подальшим звільненням, позивач був на лікарняному, тому ознайомитись з документом як слід не зміг. Також він стверджував, що в рішенні про звільнення не було законних підстав. 

Спочатку Олександр Росінський звернувся з заявою до Окружного адміністративного суду. Після програшу справи, експрокурор подався до П’ятого апеляційного адміністративного суду. Там йому так само відмовили у поновленні на посаді. Судді дійшли висновку, що керівництво прокуратури діяло в межах повноважень й не порушували Конституцію та закони України.

Видання 368.media пише, що раніше Олександр Росінський уник покарання за хабар у 7,5 тисяч доларів. Його звинувачували в тому, що він умисно створив умови, при яких громадянин змушений був запропонувати йому хабар, аби захистити свої права. Та суд закрив справу через закінчення строків досудового розслідування. Тож Олександра Росінського звільнили від кримінальної відповідальності. 

Читайте також: Родич миколаївської прокурорки отримав черговий бюджетний підряд

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір