Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Херсоні пісок бюджетним установам на понад 10 мільйонів продаватиме скандальний ексдепутат

Херсонські чиновники вирішили, що не варто шукати кращого постачальника піску, ніж колишній депутат, який мав проблеми з декларуванням. Також ексдепутат — постачальник піску «прославився» тим, що під час карантину кафе, яке ЗМІ пов’язувало з ним і за адресою якого зареєстровані його фірми, не тільки працювало, але й «кошмарило» незадоволених галасом містян. 

Роман Хомусяк, який був депутатом минулого скликання (2015 — 2020 рр.) Дніпровської районної ради у місті Херсоні від «Радикальної партії Олега Ляшка», нині менше, ніж за 2 місяці, отримав контракти на постачання піску різним бюджетним установам Херсона на 10 954 650 грн.

Про це можна дізнатись з даних аналітичної платформи YouControl та відповідних закупівель на порталі Прозорро.

Угоди укладають із підприємством ТОВ «Рона Авто», яке до вересня 2023 року контрактів із бюджетними установами не мало. Раптово у вересні 2023-го фірмі почало дуже щастити: одразу 10 контрактів за півтора місяця без конкурсу – прямим укладанням угод. Єдиним засновником і директором підприємства є Роман Хомусяк. 

Зауважимо, що раніше пан Хомусяк також продавав бюджетникам Херсона пісок, тільки з іншого підприємства, хоч і з дуже схожого за назвою – «Автопрокат Рона Авто». Втім, така сума контрактів за короткий час у нього вперше.

До речі, за адресою цього підприємства знаходиться кафе «Дача», на роботу якого скаржились у 2020 році мешканці сусідніх будинків: кафе активно працювало під час карантину, а правоохоронці не вбачали у цьому порушень. Цікаво, що інформацію про тодішній скандал і навіть погрози з боку власників кафе видалили з новинних сайтів — посилання неактивні.

Роман Хомусяк у 2018 році отримав протокол про корупцію, який, втім намагався оскаржити в судах, але апеляційна інстанція залишила рішення суду першої інстанції в силі. В протоколі йшлося про те, що депутат не подав у 10-денний строк повідомлення про суттєві зміни майнового стану, як того вимагає Закон. Зміни він мав подати, придбавши причеп.

Читайте також: У будівлі Кіровоградської облради відремонтують туалети з вікнами за 800 тисяч

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір