Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Одеські метрологи придбали за 54 тисячі два смартфони, яких давно немає в продажу

Два мобільні телефони загальною вартістю понад 54 тисячі гривень придбало ДП «Одеський центр стандартизації, метрології та сертифікації» Мінекономіки. Цікаво, що моделі смартфонів, придбаних за бюджетні кошти, давно немає в продажу. До того ж вартість цих смартфонів була суттєво нижчою, в той час, коли вони в продажі були.

Наразі такі самі смартфони можна придбати дешевше, з’ясували журналісти видання «Наші гроші». Тим часом «Антикорупційний вимір» з’ясував, що постачальник працює продавцем у фірми, яка торгує ‘ґаджетами.

Чиновники ДП «Одесастандартметрологія» в липні-серпні цього року провели закупівлю двох мобільних телефонів Samsung Galaxy. Загальна вартість покупки склала 54 465 гривні. Згідно з інформацією, розміщеної на Prozorro, продавцем мобільних телефонів чиновники обрали ФОП Віталій Москаленко. 

Журналісти видання «Наші Гроші» зʼясували, що згідно з договором Москаленко має поставити держпідприємству один телефон Samsung Galaxy A73 8/256Gb Gray SM-A736BZAH за 30 700 гривень. Другий телефон, який замовили метрологи – це Samsung Galaxy M33 5G 6/128Gb 2SIM Brown M336 вартістю 23 765 гривень. 

Перший смартфон Samsung Galaxy A73 в такій же комплектації наразі розпроданий в Україні. Однак раніше саме ця версія продавалася від 14 тисяч гривень. Здебільшого ціни на цей смартфон сягали 2030 тисяч гривень.

Другий смартфон Samsung Galaxy M33 теж відсутній у продажу у великих мережевих інтернет-магазинах. Але журналісти знайшли його в продажу в менш відомих магазинах по 9 350-10 889 грн. Ці факти можуть свідчити, що чиновники ДП «Одесастандартметрологія» значно переплатили за смартфони. 

Зі сторінки підприємця в соціальній мережі Facebook «Антикорупційний вимір» дізнався, що Віталій Москаленко працює в мережі інтернет-магазинів Skay.ua. Керівництво компанії підтвердило цю інформацію і повідомило, що поставлені «Одесастандартметрології» мобільні телефони не з їхньої мережі. Співпраця Віталія Москаленко з ДП є його власною ініціативою. Про походження проданих ним телефонів Skay.ua нічого не відомо. 

Читайте також: В Одесі фігуранта кримінальної справи обрали підрядником для ремонту податкової за майже 17 мільйонів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір