Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В Одесі фігуранта кримінальної справи обрали підрядником для ремонту податкової за майже 17 мільйонів

В Одесі за майже 17 мільйонів гривень мають відремонтувати приміщення податкової служби. Одеська міська рада визначила підрядника для цих робіт без аукціону.

Про це йдеться в системі електронних закупівель Prozorro, пише видання «Інтент.». За результатами відкритих торгів з особливостями, підрядником стало підприємство «АСК». Конкурентів у компанії не було. Ремонт за 16 мільйонів 833,3 тисячі гривень фірма має виконати до кінця 2024 року. Адреса, де мають відбуватись роботи, значиться як Стовпова,17. За цією адресою зареєстроване приміщення Державної податкової служби в Одесі. 

З даних аналітичної платформи «YouControl» відомо, що приватне підприємство «АСК» зареєстроване у 1997 році. Власниця — Наталія Лисиця. Це вже не перший випадок, коли її фірма виявляється єдиним претендентом на підряд. Наприклад у жовтні цього року міськрада провела закупівлю, в результаті якої сплатить підприємству «АСК» понад 12,5 мільйона гривень за ремонт корпусу «Міської клінічної лікарні №11». За дивним співпадінням, ця фірма знову виявилась єдиним претендентом на торгах. 

Як раніше повідомляв «Антикорупційний вимір», в судовому реєстрі містяться документи, відповідно до яких стосовно ПП «А С К» у вересні 2021 року слідчі Краматорського районного управління поліції в Донецькій області почали розслідувати справу про привласнення коштів під час реконструкції будівлі літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату під відділення для підтриманого проживання пацієнтів. 

Нагадаємо, згідно з матеріалами справи, фірма Наталії Лисиці отримала тоді підряд на 15,4 млн грн. Субпідрядником взяли фірму ТОВ «Давмір Строй». Один зі свідків розповів слідчим, що фірми платили по 500 доларів інспектору, який здійснює технічний нагляд за об`єктом. За ці гроші він підписував підрядникам акти про нібито виконані роботи. 

Читайте також: Одеські чиновники без тендеру віддали два підряди на 5 млрд грн фірмам, пов’язаним з Трухановим

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Новини колегБільше публікацій Новини колег »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір