Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині фігурантка кримінальної справи отримала підряд на 5,7 млн

Чиновники Маяківської сільської ради в Одеській області провели закупівлю робіт з капремонту та облаштування укриття в навчальному закладі за 5,7 млн грн. Підрядником призначили фірму, яка фігурує у кримінальній справі про привласнення грошей.

Управління містобудування та комунальної власності Маяківської сільської ради 1 грудня опублікувало на сайті Prozorro закупівлю робіт на більше ніж 5,7 млн грн. За ці кошти підрядник має відремонтувати та облаштувати укриття в комунальному закладі Надлиманський ліцей.

Закупівлю проводили без використання електронної системи. Тобто чиновники самі обрали підрядника без конкурсу.

Угоду підписали з компанією ПП «А С К». За даними аналітичної платформи YouControl, директоркою і власницею цієї фірми є Наталія Лисиця з міста Роздільна. Саму ж фірму зареєстровано в смт Доброслав ще 1997 році.

В судовому реєстрі містяться документи, відповідно до яких ПП «А С К» у вересні 2021 року слідчі Краматорського районного управління поліції в Донецькій області почали розслідувати справу про привласнення коштів під час реконструкції будівлі літнього павільйону Слов`янського психоневрологічного інтернату під відділення для підтриманого проживання пацієнтів.

Згідно з матеріалами справи, фірма Наталії Лисиці отримала тоді підряд на 15,4 млн грн. Субпідрядником взяли фірму ТОВ «Давмір Строй». Один зі свідків розповів слідчим, що фірми платили по 500 доларів інспектору, який здійснює технічний нагляд за об`єктом. За ці гроші він підписував підрядникам акти про нібито виконані роботи. 

В серпні 2021 року компанії отримали підписаний акт, в якому були зазначені роботи у розділах «Стіни» та «Перекриття», однак слідчі з’ясували, що ці роботи не було виконано. 

Наразі відомо, що дії підрядників Слов`янського психоневрологічного інтернату кваліфікували як злочин за ч. 1 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна). Мабуть, розпорядники бюджетних коштів вважають, що у випадку з ремонтом укриття для учнів Надлиманського ліцею таких “казусів” не буде.

Раніше ми повідомляли, що на Одещині фірмі депутата заплатять 27,5 млн за будівництво укриття. Окрім цього, на Одещині депутатській «подрузі» віддали підряд на ремонт укриття.

Читайте також: На Одещині ексчиновник за 2,4 мільйона ремонтуватиме укриття для дітей

На Одещині капремонти укриттів в дитячих закладах довірили “дрібній хуліганці”

Укриття в закладах освіти Одещини: Чиновники віддають ремонти фігурантам кримінальних проваджень

На укриття Одещини витратили майже 70 мільйонів гривень за 3 місяці: як оплачувався кошторис

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

4 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір