Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині депутатській «подрузі» віддали підряд на ремонт укриття

Відділ освіти Лиманської селищної ради в Роздільнянському районі уклав угоду на капремонт і облаштування захисних споруд в Кучурганській школі на суму понад 3 млн грн. Як з’ясувала журналістка «Антикорупційного виміру» підряд без конкурсу віддали фірмі МП «Годсенд ЛТД», яка пов’язана з депутатом цієї ж сільради Ільєю Лупоносовим.

Згідно з даними порталу Prozorro, 13 грудня Відділ освіти, культури, молоді та спорту Лиманської селищної ради уклав угоду на 3 млн грн без використання електронної системи. Тобто чиновники «за закритими дверима» самі вирішили, хто заробить на капремонті та облаштуванні укриттів для Кучурганської загальноосвітньої школи ім. П.М. Каплуна. Договір підписали з одеською фірмою МП «Годсенд ЛТД». 

За інформацією сервісу YouControl, МП «Годсенд ЛТД» було зареєстровано у 1993 році. Керівником компанії вказано Олександра Герасименко, а власницею — Світлану Родкіну. У 2017 році директором фірми був діючий депутат тієї ж Лиманської селищної ради Ілля Лупоносов. Його було обрано на минулих місцевих виборах від політичної партії «Довіряй Ділам». В раді він очолює постійну комісію з питань бюджету, банківської діяльності, фінансово-економічних питань та питань регуляторної політики.

Однак це не єдине, що пов’язує підрядника з Ільєю Лупоносовим. Виявилося, що власниця МП «Годсенд ЛТД» Світлана Родкіна є його бізнес-партнеркою. Разом з депутатом вона володіє фірмою ТОВ «Науково-дослідницький учбово-курсовий консультаційний центр Промислової безпеки». Крім того, директор підрядної організації Олександр Герасименко теж “засвітився” в одній з компаній депутата. До жовтня 2017 року він значився директором ТОВ «Верес Юг», що належить Іллі та Олексію Лупоносовим.

Читайте також: На Одещині ексчиновник за 2,4 мільйона ремонтуватиме укриття для дітей

На Одещині капремонти укриттів в дитячих закладах довірили “дрібній хуліганці”

Укриття в закладах освіти Одещини: Чиновники віддають ремонти фігурантам кримінальних проваджень

На укриття Одещини витратили майже 70 мільйонів гривень за 3 місяці: як оплачувався кошторис

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір