Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

До Молдови через лісосмугу за 5 тисяч доларів: Одесита взяли під варту за підозрою в переправленні ухилянтів

На трасі Одеса-Київ затримали одесита, якого підозрюють в організації схеми ухилення від мобілізації. 

Про це повідомляє Нацполіція області. Слідство встановило, що підозрюваний працював у змові з людьми, чию особу поліція наразі не встановила. Разом вони знайшли в месенджері двох військовозобов’язаних, які прагнули незаконно покинути країну. 

Одесит вирішив запропонувати їм свої послуги й допомогти потрапити до Молдови в обхід пунктів пропуску. Аби це провернути, ухилянти зі супроводжуючим мали автівкою доїхати до лісосмуги, а далі пішки дійти до кордону, вважає слідство. Така послуга для чоловіків вартувала 5 тисяч гривень. Завдаток, а саме по тисячі гривень, з ухилянтів взяли завчасно.

Другу частину коштів чоловіки мали заплатити своїм супроводжуючим по прибуттю до Молдови. Аби переконатись, що ці гроші є в наявності, організатори схеми попросили їх сфотографувати, розповіли в поліції. В зазначений день вони зустрілись в Одесі й рушили по трасі Одеса-Київ. Та до лісосмуги так і не дістались, адже по дорозі їх зупинили правоохоронці. 

Організатору повідомили про підозру і обрали запобіжний захід, а саме тримання під вартою з правом застави розміром 805 тисяч гривень.

Фото: Нацполіція в Одеській області

Читайте також: На Кіровоградщині «благодійник» допомагав призовникам виїжджати за кордон під виглядом волонтерів

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »

3 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір