Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Завершилось слідство щодо депутата Одеської облради, звинуваченого у розкраданні 6 мільйонів

Прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили слідство щодо чинного депутата Одеської облради Миколи Дерев’янка. Йдеться про зловживання службовим становищем на встановленні вуличного освітлення в області, яке принесло збитки бюджету на 6 мільйонів гривень.

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Наразі матеріали справи відкрили стороні захисту для ознайомлення. Далі її розглянуть у суді. 

«Антикорупційний вимір» раніше писав про цю справу. Депутат Одеської облради від фракції «Європейська солідарність» Микола Дерев’янко отримав підозру 3 листопада. За версією слідства, У 2020 році він посприяв, аби тодішній голова Цебриківської селищної ради Володимир Барнасевич уклав кілька договорів підряду без тендеру з підконтрольним йому ТОВ «Укрмежбуд». 

Щоб віддати підряд без тендеру, предмет закупівлі навмисне розділили на частини (на окремі вулиці у кожному населеному пункті). Вартість робіт на кожній вулиці не перевищувала 1,5 мільйона гривень. Окрім залучення «свого» підрядника, така схема дала змогу виконавцю робіт, ТОВ «Укрмежбуд», завищити ціну на світильники для вуличного освітлення у понад 6 разів, в порівнянні з ринковими цінами, вважають слідчі. Це завдало збитків бюджету на понад 6 мільйонів гривень. 

І голова Цебриківської селищної ради Володимир Барнасевич, і директор ТОВ «Укрмежбуд» Володимир Герасимчук раніше отримали підозри за статтями про зловживання службовим становищем. 

Читайте також: Поціновувачам пляшок у статуях можуть довірити будівництво нової амбулаторії за понад 31 мільйон

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

  1. […] Нагадаємо, раніше повідомлялося, що прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури завершили слідство щодо чинного депутата Одеської облради Миколи Дерев’янка. Йдеться про зловживання службовим становищем на встановленні вуличного освітлення в області, яке принесло збитки бюджету на 6 мільйонів гривень.  […]

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір