Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чиновників і підрядника підозрюють у привласненні коштів на будівництві амбулаторії на Одещині

Правоохоронці розслідують ймовірне привласнення коштів під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини по вул. Спортивній, 4 в с. Молодіжне Овідіопольського району. 

Як свідчать дані ухвали Київського районного суду, правоохоронці цікавляться угодою між Управлінням капітального будівництва Одеської обласної державної адміністрації та ТОВ «Веста Девелоп». Мова про закупівлю, здійснену навесні 2020 року.  

Слідчими встановлено, що фактично виконані роботи на об`єкті не відповідають роботам зазначеним в наданих актах приймання виконаних будівельних робіт ф.КБ-2В за договорами на закупівлю робіт на об`єктах. При цьому за роботи підряднику вже сплачено 8 460 094,46 гривні.

Минулого тижня до поліції надійшло клопотання експерта про надання безперешкодного доступу до об’єкта дослідження із забезпеченням прибуття експерта та присутності при дослідженні всіх сторін по справі. Поліція своєю чергою звернулася до суду з клопотанням про проведення огляду амбулаторії загальної практики сімейної медицини. Суд свій дозвіл надав. 

Цікаво, що на торгах чиновники відхилили дві дешевші пропозиції і уклали договір з ТОВ «Веста Девелоп». 

На порталі державних закупівель міститься інформація, що ТОВ «Веста Девелоп» знаходиться у зведених відомостях АМКУ. Тобто учасник протягом останніх 3 років притягувався до відповідальності за вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів. 

Однак, обидва рішення ухвалені пізніше, ніж чиновники уклали угоду з підрядником, тож вони ще не були зобов’язані відхиляти його пропозицію. 

Як повідомляло раніше видання «Інтент», Адміністративна колегія Південного міжобласного територіального відділення Антимонопольного комітету України визнала причетними до антиконкурентних узгоджених дій товариство з обмеженою відповідальністю «Веста Девелоп» та товариство з обмеженою відповідальністю «Південна Будівельна компанія «ЕКЛІПС» та оштрафувала їх. Змова мала місце на торгах, які стосувалися реставрації знаменитого «Будинку з атлантами», однієї з візитівок Одеси.  

Щодо фірми «Веста Девелоп» за даними аналітичної платформи YouControl відкрито два виконавчих провадження — Південне відділення АМКУ намагається стягнути з цієї фірми гроші. 

Читайте також: Відновлення інфраструктури: В Одесі нагляд за роботами довірили фігуранту найскандальніших кримінальних справ

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір