Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Розкрадання на землях ПТУ: На Кіровоградщині фермер вийшов під мільйонну заставу

Фермер з Бобринця Кіровоградської області, який обвинувачується у заволодінні коштами місцевого ПТУ, вийшов під заставу у понад 1 млн грн.

Про це йдеться в ухвалі Бобринецького райсуду від 10 листопада.

Згідно з ухвалою, у травні суд обрав чоловіку запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави. 31 травня обвинувачений вніс 1 млн 73,6 тис. грн застави та вийшов з-під варти. Разом із тим, у випадку внесення застави на нього поклали обов’язки – прибувати до правоохоронців за першою вимогою, не виїжджати з населеного пункту без дозволу слідчого, здати паспорти.

10 листопада суд продовжив термін покладених на підприємця обов’язків до 8 січня 2024 року.

Згідно з матеріалами справи, у 2020 році підприємець уклав з Бобринецьким професійно-технічним училищем № 32 угоду на обробіток 215 га землі й вирощування соняшнику. При підписанні актів виконаних робіт керівник ПТУ, за версією слідства, у змові з підприємцем занизив вартість зібраного соняшнику, навчальний заклад отримав збитків на 808 тис. грн. Обвинувальний акт стосовно підприємця направлений до суду у вересні.

Також за повідомленням Кіровоградської облпрокуратури, судитимуть керівника ПТУ. Окрім схеми із заниженням вартості збіжжя, він нібито підписав акти про використання дизпалива за завищеними цінами та «на папері» замовив послуги оренди дельтаплана для внесення добрив. Разом із вказаними збитками ПТУ втратило понад 1,3 млн грн.

За даними з порталу «Судова влада», обвинувачений ФОП – Олександр Гуро, очільник ПТУ – Андрій Запорожець. Згідно з ухвалою Ленінського райсуду Кропивницького від 22 вересня, його відсторонили від посади до 26 листопада. 

Читайте також: У середмісті Кропивницького біля річки з’явився паркан: Що відомо про земельну ділянку

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір