Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Департамент реалізації гуманітарної політики Херсонської області закуповує сувеніри

Херсонщина перебуває під обстрілами росіян майже цілодобово на правому березі, а на лівому її досі спіткає окупація разом з обстрілами. Водночас Департамент гуманітарної політики Херсонської ОВА закуповує чашки, шопери, значки та іншу сувенірну продукцію.

Звіт про таку закупівлю оприлюднили на порталі «Прозорро» 24 листопада 2023 року. На 38 750 грн департамент реалізації гуманітарної політики придбає по 50 штук чашок, блокнотів, значків, шоперів та футболок. Тобто заплатять по 775 гривень за комплект. 

Придбають все це у миколаївської підприємиці. Ольга Бандура за угодою, опублікованою 24 листопада, має поставити товари два тижні тому, 10 листопада. Ані технічної документації, ані самого договору чиновники не опублікували. 

Відомо, що підприємиця є учасницею 227 закупівель. Всі без конкуренції. Розпорядники бюджетних коштів уклали з нею договорів на понад 2,5 мільйона гривень. 

Зауважимо, що департаменту підпорядковуються, приміром, розграбовані росіянами краєзнавчий та художній музеї, зруйновані майже вщент обласна бібліотека для дітей та бібліотека імені Олеся Гончара та інші заклади, які регулярно обстрілюють і знищують росіяни. Отже, заклади потребують фінансової підтримки. Тимчасом посадовці замовляють сувеніри. 

Читайте також: На Кіровоградщині голова ВЛК відбулася штрафом за підробні довідки – в її колишнього начальника справи цікавіше

Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір