Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Антикорупційний огляд тижня на Миколаївщині: Хто ремонтує лікарню і ліцей у регіоні

Як з’ясував протягом минулого тижня «Антикорупційний вимір», розпорядники бюджетних коштів віддали підряди на ремонт лікарні та ліцею вельми сумнівним компаніям.

Так, у Миколаєві за 7,4 млн бюджетних грн планують відремонтувати приймальне відділення міської лікарні №3. Ремонт буде проводити компанія «Контакт-жилбуд», яка «засвітилась» у розслідуванні діяльності конвертцентру.

Миколаївське ТОВ «Будівельна компанія «Контакт-жилбуд», яке зареєстровано 2001 року, регулярно отримує бюджетні підряди. Наразі компанія з 2016 року вже уклала угод на загальну суму 198,7 млн грн з коштів платників податків.

У 2019 році ТОВ «засвітилось» у розслідуванні діяльності так званого конвертаційного центра. За матеріалами слідства, у 2015-2019 рр. невстановлені особи створили та придбали ряд юридичних осіб з метою прикриття протиправної діяльності, спрямованої на формування безпідставного податкового кредиту підприємствам реального сектору економіки. Компанія «Контакт-жилбуд» зверталась до одного з фіктивних підприємств.

Але це не єдиний сумнівний підряд у регіоні. Чиновники Березанської селищної ради на Миколаївщині підписали додаткову угоду на проведення капремонту приміщень ліцею в населеному пункті. Підряд отримала компанія «Агротехсервіс Д.В.В.». 

Примітно, що ремонт на 1,6 млн бюджетних грн компанія має завершити всього за п’ять днів – з 15 по 20 листопада 2023 року. Річ у тому, що ремонт приміщень у ліцеї в Березанці замовили ще навесні 2023 року. Тоді після проведення відкритих торгів угоду уклали з ПП «Агротехсервіс Д.В.В.», яке запропонувало виконати роботи за 8,5 млн грн.

Компанія «Агротехсервіс Д.В.В.», яка зареєстрована 2001 року в миколаївському селищі Арбузинка, регулярно укладає бюджетні договори, вже підписавши угод на загальну суму 44,7 млн грн. 

Компанія «Агротехсервіс Д.В.В.», якою володіють Олена Зарицька та Володимир Давій, «засвітилась» у журналістському розслідуванні видання «Нікцентр». Зокрема журналісти з’ясували, що підприємство, ремонтуючи укриття в ліцеї Щасливого, значно завищили ціни на матеріали.

Більше публікацій Миколаївський вимірБільше публікацій Миколаївський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір