Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Сплатила штраф та віддала заставу ЗСУ: На Кіровоградщині засудили керівницю з податкової

Ленінський районний суд Кропивницького визнав Оксану Мальовану, начальницю відділу контролю за відшкодуванням ПДВ управління оподаткування юросіб Головного управління Державної податкової служби у Кіровоградській області, винною у вимаганні грошей за вплив на колег.

Про це йдеться у вироку суду від 15 листопада 2023 року.

Згідно з  матеріалами справи, жінка вимагала гроші з представника товариства «Офіс Плюс 2016». Станом на квітень 2023 року ТОВ перебувало у переліку ризикових платників податку на додану вартість. Хоча Кіровоградський окружний адміністративний суд своїм рішенням від 31 травня 2021 року зобов`язав ГУ ДПС у Кіровоградській області виключити підприємство з цього переліку.

Щоб ситуація не повторилась у майбутньому, 9 травня 2023 року Мальована запропонувала представнику товариства «допомогу». Свої послуги оцінила в один відсоток від загальної суми податкових накладних товариства. 

За версією слідства, 7 червня 2023 року чиновниця одержала від представника ТОВ «Офіс Плюс 2016» 40 тисяч гривень за вплив на службових осіб відділу роботи ризиками Управління виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС у Кіровоградській області та членів комісії з питань зупинення реєстрації податкової накладної.  

Підозрювана пообіцяла позитивне рішення про не зупинення реєстрації та не створення перешкод у проходженні податковими накладними ТОВ «Офіс Плюс 2016» процесу реєстрації в Єдиному реєстрі на загальну суму 3,9 мільйона гривень. 9 червня того ж року Мальована отримала ще 50 тисяч гривень за аналогічні послуги. Тоді мова йшла про реєстрацію податкових накладних на суму 5 мільйонів гривень.

29 вересня 2023 року підозрювана уклала угоду зі слідством. Вона повністю визнала свою вину та перерахувала всю суму застави у розмірі 268 400 гривень на потреби Збройних сил України. Цей факт суд врахував, як помʼякшувальну обставину.

У підсумку Ленінський районний суд Кропивницького своїм рішенням затвердив угоду про визнання винуватості та визнав Оксану Мальовану винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 369-2 КК України. Їй призначили штраф у 49300 гривень. 

Також засуджена має сплатити судові витрати за проведені експертизи у сумі 63 574 гривні. Цим рішенням суд скасував арешт, накладений на нерухоме та вилучене майно начальниці.

Читайте також: На Кіровоградщині підрядник змовився з конкурентом, щоб укласти три договори з міськрадою

Більше публікацій ВирокиБільше публікацій Вироки »
Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »
Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір