Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Судитимуть двох ексчиновниць Херсонської міськради, які під час окупації нарахували собі зарплат на 1,4 мільйона

ДБР завершило розслідування і передали в суд справу щодо двох колишніх чиновниць Херсонської міської ради. Під час окупації вони безпідставно нараховували собі зарплати і премії, чим завдали збитки бюджету на 1,4 мільйона гривень. 

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань. «Антикорупційний вимір» раніше писав про цю справу. Йдеться про колишню очільницю Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності у Херсоні Алісу Вербицьку та колишню головну бухгалтерку цієї установи Світлану Медведкову. 

Чиновниці під час окупації Херсону вирішили скористатися ситуацією та різко підвищити собі зарплати, повідомляють у ДБР. Порушуючи законний порядок преміювання, вони самі нараховували собі заробітні плати, які іноді перевищували встановлені більше, ніж в 10 разів.

Загалом з січня по серпень 2022 року посадовиця незаконно отримала понад 616 тисяч гривень зарплатні, а її підлегла – понад 565 тисяч гривень.

У серпні-вересні 2022 року обоє втекли на непідконтрольні Україні території. Одна з них будує кар’єру в органах влади окупантів на керівній посаді так званої служби зайнятості. Суд арештував майно обох фігуранток, аби компенсувати завдані збитки. Їм загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Про подробиці справи читайте тут.

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

Один коментар

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір