Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

На Одещині правоохоронці зацікавились ремонтом психіатричної лікарні

Слідчі Одеської поліції відкрили кримінальне провадження стосовно керівництва Обласної психіатричної лікарні та підрядника, який отримав підряд з ремонту приміщень медзакладу. Правоохоронці вважають, що вони здійснили розтрату та привласнення бюджетних грошових коштів в умовах воєнного стану.

З матеріалів справи, опублікованих в судовому реєстрі відомо, що слідчим управлінням ГУНП в Одеській області здійснюється досудове розслідування через ймовірне розкрадання бюджетних коштів під час ремонту окремих приміщень та благоустрою території медзакладу на Одещині.

Як зʼясувала редакція «Антикорупційного виміру» йдеться про капітальний ремонт в будівлі КНП «Обласна психіатрична лікарня №4» Одеської обласної ради. Медичний заклад знаходиться в місті Білгород-Дністровський, вулиця Шабська, 67.

У квітні 2023 року керівництво лікарні уклало угоду з ремонту з ФОПом Олександром Власовим. Вартість робіт склала понад 7,62 мільйона гривень. Роботи мають бути завершені та оплачені в до 31 грудня 2023 року. 

Наразі слідчим відомо, що медзаклад сплатив за роботи понад 2,43 мільйона бюджетних гривень. Частина коштів була перерахована авансом, а інші – за конкретні нібито виконані роботи, вказані в актах. Але правоохоронці встановили, що фактично виконані роботи на обʼєкті не відповідають роботам зазначеним в наданих в документах. Тобто посадовці заплатили фірмі за роботи, які існують лише на папері.

За даними аналітичної платформи YouControl Олександр Георгійович Власов проживає в Одесі. Основним видом діяльності ФОПу, як не дивно, є розведення тварин. Загалом, з 2018 року Олександр Власов заробив на бюджетних підрядах понад 14,26 мільйона гривень. 

У 2007-2008 роках Власов значився директором в ТОВ «Прогрес-Строй СУ №5». Ймовірно ця фірма з пулу  відомого в Одесі забудовника Олександра Селезньова, який керував будівельною фірмою «Прогрес-Строй» до скандалу з інвесторами, які так і не побачили оплачених квартир.

Відомо, що Олександр Власов з 2020 року проходив як свідок у справі про корупцію. Йшлося про службову недбалість з боку особи, на ім’я Юрій Андреєв, якого обвинувачували в заподіянні збитків на 336 673 гривень під час ремонту КНП «Чорноморська лікарня» Чорноморської міської ради. Роботи виконувала компанія ТОВ «Апарт Груп». В серпні 2023 року Іллічівський міський суд виправдав Андреєва, але Одеська прокуратура вже подала апеляцію на цей вирок.

Також у 2020 році Південне територіальне квартирно-експлуатаційне управління Міноборони вимагало від Олександра Власова повернення коштів за невиконані роботи з будівництва спортмайданчиків у військовому містечку в селі Дачне. Власов мав здійснювати нагляд за роботами. В результаті Держаудитслужба виявила, що підрядник «домалював» в документах частину робіт, а Власов своїм підписом їх підтвердив.

Читайте також: Зарплати колаборантів: хто з очільників лікарень отримував кошти з херсонського бюджету, працюючи на росіян

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір