Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

В селі на Одещині розслідують розкрадання на ремонті вулиці: чиновників підозрюють у змові з підрядником

Правоохоронці перевіряють факти ймовірних зловживань та привласнення коштів чиновниками і підрядником, який здійснює капремонт та благоустрій вулиці в селі Новоградківка на Одещині.

Овідіопольський райсуд задовольнив клопотання слідчого та надав доступ до документів стосовно закупівлі Дальницької сільської ради. 

З матеріалів справи відомо, що поліція відкрила кримінальне провадження через рапорт, який подав керівництву оперативний працівник. Він повідомив, що під час моніторингу використання бюджетних коштів виявив факт можливих зловживань та привласнення грошей посадовцями Дальницької сільської ради в змові з ТОВ «Стройспецтехніка». 

Правоохоронець вважає, що керівництво ТОВ «Стройспецтехніка» внесло недостовірні відомості в акти виконаних будівельних робіт з капремонту елементів благоустрою проїжджої частини на вулиці Степова (від будинку №1 до № 35) в селі Новоградківка Дальницької ОТГ. 

Угоду з ТОВ «Стройспецтехніка» чиновники уклали у травні 2023 року. Вартість робіт склала майже 4,73 мільйона гривень. 

Слідчий зазначив в клопотанні, що підрядник «домалював» в актах обсяги виконаних робіт, які на момент прийняття та оплати не були виконані. Крім оплати неіснуючих робіт, правоохоронці виявили в кошторисній документації завищення вартості робіт, матеріалів та обладнання. З усім тим особа, яка мала здійснювати нагляд за роботами, підтвердила своїм підписом, що вказані в документах роботи ТОВ «Стройспецтехніка» виконала. Тож чиновники переказали на рахунок фірми майже 4,01 гривень з бюджету. Поки що невідомо, які збитки було завдано бюджету, аже справа зовсім «свіжа», а слідчі тільки-но отримали можливість вивчити документи.

Згідно з даними аналітичної платформи YouControl, ТОВ «Стройспецтехніка» зареєстроване в місті Біляївка. Директором фірми значиться Руслан Степанов. Належить компанія Маріам Карапетян. 

Фірма пані Карапетян «засвітилась» в низці справ про розкрадання грошей на ремонтах доріг. Наприклад, ТОВ «Стройспецтехніка» значиться у справі про розкрадання бюджетних коштів службовими особами ККК «Київавтодор», які перераховували бюджетні кошти фіктивним фірмам у змові з  ТОВ «Автомагістраль Південь», ТОВ «ДС Промгруп», ТОВ «Транс Лайн Груп», ТОВ «Стройцпецтехніка». 

Також фірму пані Карапетян викрили на розкраданнях під час ремонту місць стоянок руліжної доріжки та деформованих швів аеродромного комплексу КП «Міжнародний аеропорт Одеса». Не обійшлося і без розслідування після ремонту фірмою тепломереж на замовлення КП «Теплопостачання міста Одеси». Це далеко не повний список кримінальних проваджень, в яких згадується компанія.

Зазначимо, що в матеріалах справи по ремонту в селі Новоградківка поки не йдеться про підозри правоохоронців щодо дій «помічника» підрядника, який підписав вищезгадані акти. Редакція «Антикорупційного виміру» зʼясувала, що здійснювати технічний нагляд за якістю ремонту та благоустрою на Степовій, 1-35 призначили ФОП Едуард Садуллаєв. Згідно з договором, чиновники Дальницької сільради заплатять йому за таке «контролювання» підрядника 59 479 гривень з бюджету. Наразі Садуллаєв вже отримав 23 739,5 гривень за цим договором. 

Зауважимо, що у 2016 році Едуард Садуллаєв працював директором комунального підприємства ЖКП «Таїрове». А згідно з даними clarity-project.info Едуард Зедуллайович є чоловіком співробітниці Держгеокадастру в Одеській області, Наталії Садуллаєвої. 

Читайте також: Улюбленець чиновників — фігурант кримінального провадження виписав собі довідку, що проваджень нема

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір