Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

У Кропивницькому суд відсторонив від посади майора ДСНС, підозрюваного у вимаганні хабаря

Кіровський райсуд Кропивницького відсторонив від посади начальника караулу 1 державної пожежно-рятувальної частини Головного управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій. Посадовець має звання майора служби цивільного захисту. Його підозрюють у хабарництві.

Про це йдеться в ухвалі суду від 29 листопада.

Згідно з матеріалами справи, у вересні 2023 року до посадовця звернувся його знайомий та запитав про вакансії в структурі ДСНС. Як каже слідство, майор служби ЦО нібито вирішив на цьому підзаробити й запропонував «допомогу», яку оцінив у 1500 доларів. Був готовий взяти 400 доларів зразу, а решту – після працевлаштування та отримання першої зарплати.

Чоловік натомість заявив до СБУ та під контролем спецслужбістів передав посадовцю гроші кількома траншами. 23 вересня готівкою отримав 200 доларів, 26 вересня – 500 доларів. 12 жовтня він зателефонував «клієнту» й попросив ще 1700 гривень задля пришвидшення працевлаштування. Той скинув гроші на картку.

Під час отримання останньої частини траншу у сумі 1300 доларів посадовця затримали 24 листопада.

 Суд відправив його під домашній арешт. Чоловіку інкримінують ч. 3 ст. 368 ККУ, тобто отримання неправомірної вигоди службовою особою. 29 листопада суд відсторонив посадовця від посади до 24 січня 2024 року.

Читайте також: У Кропивницькому за строками закрили корупційну справу керівника ЖЕКу, в суді справа пролежала з 2017 року

Більше публікацій Кіровоградський вимірБільше публікацій Кіровоградський вимір »

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір