Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Ексмеру Одеси заочно обрали запобіжний захід — як знайдуть, візьмуть під варту

Слідчий суддя ВАКС обрав запобіжний захід колишньому меру Одеси Олексію Костусєву. Він є одним з підозрюваних у справі щодо незаконного заволодіння майновим комплексом міжнародного аеропорту «Одеса» та 2,5 мільярда доходу від його діяльності. 

Про це повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура. Так, суд задовольнив клопотання та обрав колишньому меру Одеси Олексію Костусєву запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Запобіжний захід зможуть застосувати, коли знайдуть колишнього очільника.

Зазначимо, Олексія Костусєва НАБУ оголосило в розшук. За даними правоохоронців, група бізнесменів організувала схему заволодіння майном «Міжнародного аеропорту «Одеса» вартістю 118 мільйонів гривень та доходом від його діяльності протягом 2012-2022 років у розмірі понад 2,5 мільярда гривень. 

Міським головою на той час був Олексій Костусєв. Майно аеропорту, яке віддали у спільне користування, не підлягало приватизації. Однак, мера та депутатів це не зупинило. Тому колишній мер Одеси Олексій Костусєв отримав підозру за статтею про привласнення та розтрату бюджетних коштів.

Раніше Антикорупційний вимір писав про ймовірну причетність до справи інших фігурантів  – Костусєва та Грановського. 

Читайте також: Подробиці справи Кауфмана-Грановського: Цікаві свідки, відкати та «зарплата» Бриндака

Більше публікацій НовиниБільше публікацій Новини »
Більше публікацій Новини правоохоронних органівБільше публікацій Новини правоохоронних органів »
Більше публікацій Одеський вимірБільше публікацій Одеський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір