Натисніть "Enter", щоб перейти до вмісту

Чорнобаївська сільрада на Херсонщині закуповує авто у родичів Юлії Тимошенко та партнерів Кауфмана

Чорнобаївська сільська рада укладає угоду на 1 258 700 грн із компанією ТОВ «Перфект Моторс» на придбання автомобіля Hyundai Tucson NX4 2.0 Elegance Teal AT 2023 року випуску.

Договір уклали 30 листопада 2023 року без проведення конкурсу і використання електронної системи закупівель – користуючись положеннями, які дозволяють термінові закупівлі робити укладанням прямої угоди із постачальником. Втім, терміновість придбання новенького Hyundai Tucson за бюджетні кошти сумнівна.

Попри те, що постачальник — компанія ТОВ «Перфект Моторс» зареєстрована у Дніпрі, засновниками є одеська ТОВ «Автокрафт» та одесит Леонід Чечоткін. Кінцевими бенефіціарами — той самий Леонід Чечоткін та Григорій Гріншпун (здійснює опосередкований вплив через ТОВ «Авутокрафт»). 

У 2022 році «Наші гроші» дослідили, що Леонід Чечоткін працював помічником нардепа-регіонала Олександра Волкова. Згодом Волков балотувався від Сергія Тігіпка, але  не обрався. 

Син Леоніда Чечоткіна, Артур є бізнес-партнером та зятем народної депутатки Юлії Тимошенко. У 2014 році він значився серед акціонерів російського банку «Генбанк», який вів активну діяльність та заробляв в окупованому Криму. Також Артур Чечоткін був фігурантом розслідування «Української Правди» під назвою «Батальйон Відень»: зятя Тимошенко наприкінці 2022 журналісти віднайшли в Парижі, а згодом – у Відні. Причому в Парижі його «засвітила» російська модель Анастасія Пруткіна.

Леоніда Чечоткіна деякі ЗМІ вважають причетним до організації схеми монопольного постачання продуктів харчування для Міноборони. 

Пан Гріншпун також пов’язаний з партією Юлії Тимошенко. Він, зокрема, балотувався до Одеської міської ради від ПП ВО «Батьківщина» у 2015 році. До осені 2018 року робив внески у виборчий фонд партії. 

Раніше Григорій Гріншпун був співвласником та керівником в компаніях з продажу авто, які належать Олександру Кауфману. 

Брату Бориса Кауфмана, підозрюваного у кримінальних справах про створення злочинної організації в Одесі та привласнення Міжнародного аеропорту Одеса.

Більше публікацій Новини закупівельБільше публікацій Новини закупівель »
Більше публікацій Херсонський вимірБільше публікацій Херсонський вимір »

2 коментарі

Коментування заборонено.

Антикорупційний вимір